Jaki model głośników kupić ???

07 Sie 2018, 22:14

Witam, mam pytanko odnośnie jaki model głośników kupić żeby grały miło dla ucha i pasowaly do autka: Seat Ibiza 1999 SE, oczywiście do drzwi przednich ; )

Podłączenie głośników przypomina taką mała czarną kostkę, którą sie wtyka do głośnika chyba... nie miałem ich nigdy więc wolę się spytać kogoś kto może miał styczność z takimi.
Kwiabatek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2006
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Fabia I
Silnik: 1.4 80 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

24 Sie 2018, 11:47

Kwiabatek napisał(a):Podłączenie głośników przypomina taką mała czarną kostkę, którą sie wtyka do głośnika chyba... nie miałem ich nigdy więc wolę się spytać kogoś kto może miał styczność z takimi
Jeżeli nie masz tam głośników a chcesz wykorzystać tą kostkę to pozostaje ci jedynie kupno oryginalnych głośników one będą miały taki złącze i wtedy wystarczy je podłączyć przez tą kostkę. Możesz też kupić inne głośniki odpowiadające średnicą montażową w drzwiach ale wtedy będziesz musiał rozpiąć kostkę i być może trzeba będzie zmienić konektorki aby podłączyć taki głośnik.

W twoim modelu Ibiza II podchodzą głośniki w rozmiarze: 6,5" 165mm ale sprawdź to jeszcze dokładnie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Wrz 2018, 14:52

Okej, dzięki bardzo
Kwiabatek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2006
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Fabia I
Silnik: 1.4 80 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...