Jaki model Volvo kupić

19 Mar 2015, 21:09

Witam,
Proszę o opinię bardziej doświadczonych kierowców co do modelu marki volvo. Chciałabym volvo, ponieważ mój poprzedni samochód to właśnie volvo i służył mi bardzo długo no i nie sprawiał większych problemów. Poszukuję z kategorii suv-y. Wiem, że sporo palą, ale duże znaczenie ma dla mnie komfort jazdy, zwłaszcza na naszych drogach.
Polina33
Obserwowany

Auto: Volvo

23 Mar 2015, 18:44

Jeśli SUV z Volvo to tylko XC60 lub XC90, zależy jaki budżet i wymagania.
Co do silników to w obu przypadkach polecam z benzyn 3.0 lub 3.2, w dieslu tylko D5 (163KM, 185KM i 205KM 2 turbiny) reszta silników jest po prostu za słaba na wagę i gabaryt samochodu. Jeden i drugi występuje z napędem FWD i AWD.
Mogę jeszcze polecić XC 70 ale to już nie SUV tylko podwyższone kombi jednak chyba najbardziej dopracowany samochód z Volvo.
Ceny samochodów są dość wysokie i niestety sporo aut z silnikami powyżej 2.0 to sprowadzane z USA.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

23 Mar 2015, 19:58

Z dieslów bierz tylko i wyłącznie najmocniejszego (205, po lifcie chyba 215). Jechałem i tym i 163 konnym i jest ogromna różnica
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

21 Kwi 2015, 21:31

No na xc90 raczej nie będzie mnie stać, zwłaszcza ten rocznik, który mi odpowiada, ale ten xc60 już lepiej.
Polina33
Obserwowany

Auto: Volvo

18 Lip 2024, 12:40

Mam teraz Citroena C5 z silnikiem 2.0 HDI 163 ps i chce go zamienić na mniejszy ale kombi bo mam psa. W oko wpadł mi V60 2019 z silnikiem diesla 2.0 i mocy 150 ps, czy to może być dobra zmiana ? Myślę ,że pod względem mocy może być ok, bo cytryna w kombi jest bardzo ciężka a silnik to najmocniejsza strona tego auta
JerzyG
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota ProAce - nowy samochód dostawczy
    Toyota ProAce będzie odpowiedzią koncernu na rosnące zapotrzebowanie rynku europejskiego na lekkie pojazdy użytkowe średnich rozmiarów. Nowy model będzie dostępny z możliwością wyboru dwóch długości i dwóch ...