Jaki model za granica?

30 Wrz 2014, 17:50

Witam!

Poszukuje auta w benzynie, w miarę małego i sprawiającego najmniej kłopotu. Mieszkam za granicą więc rejonu i kosztów pewnie nie ma sensu podawać, ale nie wiem jaki model najlepiej by pasował do moich potrzeb. Do pracy mam 25 km w jedna strone. Kilka razy w tygodniu jeżdżę do miasta 50 km od miejsca zamieszkania. Raz w miesiącu trasa do Polski ok. 700 km w jedną stronę. Mały bo tylko dla mnie, ale żeby można było czasem zapasy z Polski również przywieźć.
Co polecacie?

Pozdrawiam :)
Blondynka1
Obserwowany

Auto: nie mam

30 Wrz 2014, 17:54

Nie widzę tutaj budżetu więc jak możesz to podaj go nam. Przy twoich przebiegach to samochód minimum klasy C, czyli kompakt będzie najlepszy.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Wrz 2014, 17:57

cóż, budżet w walucie duńskiej. ok. 40 tys koron. Ewentualnie mały kredyt.
Blondynka1
Obserwowany

Auto: nie mam

30 Wrz 2014, 18:03

Czyli tak około 20000 z małym hakiem 22000 tak około oczywiście Złotych czyli może jakaś Astra H będzie dobra dla ciebie.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

30 Wrz 2014, 18:50

Małym autem chcesz robić trasy po 700km? Przecież to się wyklucza. Min segment C z jakąś beną 1.8 z LPG :ok:
Najlepiej jednak jakbyś zainwestował coś z segmentu D z mocną benzyną ponad 2.0 i LPG :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Wrz 2014, 19:58

Blondynka1 napisał(a):cóż, budżet w walucie duńskiej. ok. 40 tys koron. Ewentualnie mały kredyt.

O ile ktoś z tego forum nie mieszka w Danii (albo często tam jeździ) i nie zna dokładnie tamtego rynku, to niestety nikt nie zgadnie, co za tyle możesz tam dostać. A przeliczanie tego na złotówki jest kompletnie bez sensu, nie wiadomo jaki jest stosunek tamtych cen do tutejszych.

Popatrz po aukcjach, przejdź się po komisach, wybierz kilka konkretnych modeli za te pieniądze, które choćby pasują wizualnie i wielkościowo. Wypisz tutaj, wtedy na pewno dostaniesz opinie, czego nie warto, a co warto i z jakim silnikiem.

I jak już to na samą benzynę, chociaż i tak pewnie z LPG nie będzie ich wiele (lub wcale). W ogóle nie wiem, jak można polecać zagazowane auta do używania w kraju skandynawskim. Z Polski w bagażniku wozić butlami? Jak tam gaz jest niewiele tańszy niż PB, w ogóle się to tam nie opłaca, praktycznie nikt tego używa i jest bardzo mało stacji...
Ale przy takich przebiegach, jeśli dobrze rozumiem to wychodzi z 50 tys rocznie, to najlepszy będzie diesel.
krzycho
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 0-2002
Auto: Peugeot 207
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum Testowania Silników Audi w Neckarsulm
    Uruchomienie nowego Centrum Testowania Silników w fabryce Audi w Neckarsulm oznacza oddanie do użytku najnowocześniejszych na świecie i najbardziej wydajnych urządzeń do badania jednostek napędowych. Centrum wyznacza ...