Jaki najlepszy sprzet audio do 1000zl POMOCY

21 Lis 2009, 09:57

Witam. Zaoszczędziłem trochę pieniążków i postanowiłem zakupić do samochodu dobry sprzęt audio, ale nie chce włożyć pieniędzy w błoto i postanowiłem napisać na forum z prośbą o pomoc tych którzy się na tym znają. A więc do dyspozycji mam minimum 1000zl do 1100zl i zastanawiam się czy kupno samego radioodtwarzacza z głośnikami wystarczy czy może do tego jeszcze wzmacniacz? Posiadam Fiata Coupe i przeczytałem na różnych forach, że tuba w tym samochodzie się nie sprawdza i zastanawiam się czy wystarczy kupno dobrych głośników z dobrym radioodtwarzaczem czy może jeszcze jakiś wzmacniacz do tego.
Dotychczas pochodziłem po allegro i udało mi się znaleźć takie rzeczy:
Radio :
[link do oferty na Allegro wygasł]
lub
Oraz głośniki :
Tylko zastanawiam się czy to wystarczy i czy jakość i moc będzie wystarczająca i zadowalająca?
Bardzo proszę o pomoc osoby które się na tym znają z góry bardzo dziękuje za pomoc.
sloo90
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

22 Lis 2009, 21:35

dobry sprzęt za 1100zł???????? hahahahahahah :D to trochę za mało na dobry subwoofera nie kupisz a bez niego nie ma audio. radyjka fajne pokazujesz ale celuj raczej w firmę alpine jak zależy ci na brzmieniu. minimum do takiego autka to 2 tweetery 2 średnio tonowe 1 sub 1 wzmacniacz, zwrotnica
psioter5

27 Lis 2009, 23:49

no tak ale mi rozchodzi się właśnie o takie coś jak pokazałem i zastanawiam się tylko czy do tych głośniczków i radia Pioneer bedzie potrzebny wzmacniacz czy da rade bez ?
sloo90
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

28 Lis 2009, 09:07

zawsze da rade bez ale z będzie 100 razy lepiej.
psioter5

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na suwak to będzie obowiązek, a nie zalecenie!
    Zauważyłem, że rząd planuje kolejną poprawkę w przepisach regulujących jazdę na suwak. Obecnie widząc taki znak jest to jedynie zalecenie którego powinni trzymać się kierowcy. Ma to się zmienić na obowiązek i wtedy ...
    Japan Taxi - aplikacja taksówkowa na telefony i tablety
    Toyota szuka sposobów na umocnienie swojej pozycji w nowych, przyszłościowych branżach, dlatego angażuje się w nowoczesne usługi transportowe, oparte na technologii łączenia samochodów w chmurze. W tym miesiącu ...