Jaki niemiecki albo japoński diesel za ok 20 000zł ??

29 Lip 2008, 13:17

a to volvo s40/v40 jest lepsze od audi a4 b5 i passata b5
lukasz54
Początkujący

29 Lip 2008, 19:23

Osobiście polecam Mazde 323F (5 drzwi). Dzisiaj ją właśnie z Niemiec przywiozłem. Ma silnik diesla: 2.0 DiTD, przejechane tylko 92 tyś km, co jest udokumentowane książką serwisową. Ma klimatyzacje, wszystkie elektryczne szyby i el. lusterka. Praktycznie wszystko czego potrzeba :) . Będzie ona kosztować ok. 21 tyś. (może troche przekracza twój budżet, ale jest tego warta). Jeżeli chciałbyś zdjęcia to napisz na maila: [email widoczny po zalogowaniu].
Ostatnio edytowany przez arti123, 30 Lip 2008, 15:09, edytowano w sumie 1 raz
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

29 Lip 2008, 20:59

Carisma/Volvo V40 produkowane były pod jednym dachem na tych samych płytach podwoziowych. O bezawaryjności Carismy bym się w superlatywach nie rozpisywał (tak jak z Volvo). Co do Leona/Toledo za 20tyś zł raczej zapomnij o dobrym TDI. Na to potrzeba ok 22tyś zł. Octavia raczej nie dorównuje Seatowi pod względem jakość materiałów wewnątrz, ale wersja pow. 2000r z TDI należy uznać za ciekawą propozycję. Passat b5 i Audi A4 mają jedną wspólną wadę. Przednie zawieszenie a raczej jego trwałość i koszt naprawy/wymiany. Ciekawa propozycja to Mazda 323 jak kolega napisał wyżej. Są teraz w dobrych cenach.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

30 Lip 2008, 13:26

a vectra b?
lukasz54
Początkujący

12 Kwi 2010, 20:52

Audi a4 - bardzo dobry wybór !

fakt, że zawieszenie jak już się rozsypuje to wymieniasz czły komplet wielowahaczowy co wynosi około 1000zł wraz ze zbieżnością - ale potem nic kompletnie się nie dzieje !

wystarczy, że kupisz pożądne niemieckie wahacze (zamienniki) i cieszys się komfortową jazdą.
Bora = golf "z dupą" innymi słowy bora to golf-sedan

passat z tego co czytam to już większe auto.
mietki ponoć mają drogie części nie wiem jak to jest ...

Szczerze z mojego doświadczenia niewiele mógłbym doradzić, ale wiem jedno - niemieckie auto to niemieckie auto. niemiecki sznycel to jest to czego szukasz !

Bora to świetne auto możesz zwrócić na niego uwagę - ma niestety jedną wadę, która właściwie pojawiła się z momentem wyjścia tego auta na rynek - stała się strasznie chodliwa w środowisku "przestępczym" - VW to główny cel złodzieja i tego bym się najbardziej obawiał - chyba, że masz garaż :cool:

Volvo może i dobre solidne szwedzkie auto, ale popatrz jak to w środku wygląda no masakra.

Co do Vectry - mój kumpel ma vectrę B .. szczerze tak w skali od 1 do 10 oceniłbym na 7.
w środku nie powala, za to wygląd ma ponadczasowy, te zespolone lusterka (nieskładane!)
których komplet kosztuje więcej niż Ci się w głowie mieści, ładna sylwetka ogólnie.

w sumie to wszystkie wymienione auta to stajnia VW .. wszystko tak samo wygląda.

Ktoś tam wspomniał o Toyocie Avensis
PRZYJRZYJ SIĘ TEJ PROPOZYCJI !! za 20tys. możesz kupić ładną 2.0 D4D
pjngwjn
Początkujący

Miejscowość: Łódź

12 Kwi 2010, 20:56

Nie no fajnie że odkopałeś stary temat :oops:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Osoby z niepełnosprawnością na drodze
    Osoby z niepełnosprawnością posiadają w ruchu drogowym szczególne prawa, z czego wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy. Chodzi nie tylko o specjalne miejsca parkingowe, lecz także o możliwość przekraczania ...
    Chevrolet Corvette C7 - 4 potężne końcówki wydechu
    Amerykanie słyną z zamiłowania do sportowych samochodów z potężnymi silnikami. Ale czasami ich mania wielkości dotyka również pozostałych części samochodu. Dowodem tego może być Chevrolet Corvette 7. generacji. ...

13 Kwi 2010, 17:54

o Ziom, sorki bo nie zauważyłem daty :wink: na co się w końcu zdecydowałeś ?
pjngwjn
Początkujący

Miejscowość: Łódź