Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Dzięki nim udało mi się nieco skrócić listę życzeń
![Uśmiechnięty :)]()
Powiem szczerze, że bardzo się napaliłem na nowego Dustera. Głównie dlatego, że w moim mieście jest salon Dacii, a do pozostałych mam ok 90km i pracując ciężko jest wygospodarować czas na jazdy próbne itp.
Zależy mi bardziej na silniku benzynowym żeby móc go zagazować, bo tak jak wspominałem - dużo jeżdżę po mieście. Czasami jak nam coś "strzeli do głowy" to ruszamy na spontanie w trasę i koszty LPG przy takiej podróży aż tak nie uderzają po kieszeni, a i mając większy samochód można się w nim przespać
![Uśmiechnięty :)]()
Napaliłem się na Dacie, bo nowe autko jest stosunkowo tanie z fabrycznym LPG. Jednak wyposażenie samochodu za ok 60tys. nie powala na kolana i za taką samą kwotę można dostać nieźle wybajerzoną używkę Kii czy Forda. Prosiłem tu o podpowiedź, bo jestem samochodowym laikiem, który ma prawko od 6 lat i cały czas spędził za kierownicą Fiata Punto II FL
![Wink :wink:]()
(w dodatku tego samego na którym uczyłem się jeździć
![Szczęśliwy :D]()
). Wszystkie skróty dot. silników "MPI" "TCI" etc. to dla mnie czarna magia
![Razz :P]()
Teraz najpoważniejszymi kandydatami do zakupu zostały:
* Kia Sportage
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]* Ford Kuga
np:
[link do oferty na Allegro wygasł]* Nowy Duster (mimo wszystko
![Wink ;)]()
)
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]* Peugeot 2008
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]* Ford Focus
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Czy wśród czytających ten temat są użytkownicy powyższych aut i mogliby coś o nich powiedzieć??