Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Dzięki nim udało mi się nieco skrócić listę życzeń
Powiem szczerze, że bardzo się napaliłem na nowego Dustera. Głównie dlatego, że w moim mieście jest salon Dacii, a do pozostałych mam ok 90km i pracując ciężko jest wygospodarować czas na jazdy próbne itp.
Zależy mi bardziej na silniku benzynowym żeby móc go zagazować, bo tak jak wspominałem - dużo jeżdżę po mieście. Czasami jak nam coś "strzeli do głowy" to ruszamy na spontanie w trasę i koszty LPG przy takiej podróży aż tak nie uderzają po kieszeni, a i mając większy samochód można się w nim przespać
Napaliłem się na Dacie, bo nowe autko jest stosunkowo tanie z fabrycznym LPG. Jednak wyposażenie samochodu za ok 60tys. nie powala na kolana i za taką samą kwotę można dostać nieźle wybajerzoną używkę Kii czy Forda. Prosiłem tu o podpowiedź, bo jestem samochodowym laikiem, który ma prawko od 6 lat i cały czas spędził za kierownicą Fiata Punto II FL
(w dodatku tego samego na którym uczyłem się jeździć
). Wszystkie skróty dot. silników "MPI" "TCI" etc. to dla mnie czarna magia
Teraz najpoważniejszymi kandydatami do zakupu zostały:
* Kia Sportage
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]* Ford Kuga
np:
[link do oferty na Allegro wygasł]* Nowy Duster (mimo wszystko
)
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]* Peugeot 2008
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]* Ford Focus
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Czy wśród czytających ten temat są użytkownicy powyższych aut i mogliby coś o nich powiedzieć??