Panie moderatorze a dlaczego syntetyk do tego silnika? Auto kupiłem miesiąc temu i chce zmienić olej z tego co wyczytałem to jak nie wie się jaki był poprzedni olej to najlepiej zalać półsyntetyk aby nie rozszczelnic silnika i stąd taka była moja decyzja. Mechanik ze mnie żaden więc chciałbym poprosić o wyjaśnienie, człowiek się zawsze uczy i sobie to zapamiętam na przyszłość
Temat rozszczelnienia silnika to temat bagno, ja w to nie wdepnę bo każda osoba ma inne zdanie, jeden powie żeby nie lać, drugi żeby lać i tak w kółko. Jednemu się nie rozszczelni, drugiemu rozszczelni, były już takie sytuacje.
Generalnie jeśli pod samochodem nie masz plamy oleju, sam silnik jest suchy i nie kopci to można wlać syntetyk.
Rozszczelnienia to mit opierajacy się na januszowych serwisach. Lał Janusz do passerati co miał w garażu lub najtańszy z biedronki, później poszedł po rozum do głowy zalał syntetyk i pociekło z uszczelniacza. Zawsze powinniśmy stosować olej taki jak zaleca producent a nie taki jaki sie komuś wydaje.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
MINI Clubman Bond Street - jakość klasy premium MINI prezentuje specjalną edycję modelu Clubman z bogatym wyposażeniem i ekskluzywną kolorystyką. Światowa premiera odbędzie się w marcu 2013 roku na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie. Kolejne nowości to MINI ...
Obrońca wolnossącej V-ósemki Coraz bardziej restrykcyjne normy emisji spalin sprawiają, że silniki V8 stopniowo znikają ze świata motoryzacji. A te w tradycyjnym, wolnossącym wydaniu można śmiało nazwać wymierającym gatunkiem. Jest jednak marka, w której ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.