REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To może lepiej nie bawić się w kupno oleju i zostawić to fachowcom od skrzyń? Takie wymiany polecam robić w serwisach które typowo zajmują się automatami a nie tylko z doskoku.zicoh1 napisał(a):Sam nie będę wymieniał bo się na tym nie znam.
Na włączonym silniku jak sprawdzałeś poziom oleju? Żeby to dobrze zrobić powinieneś porządnie rozgrzać skrzynię a czasem to wymaga przejechania i 30km. Po zatrzymaniu zmieniasz przełożenia z R na D (z dwa razy) i na koniec na P. Po tym we w miarę krótkim okresie czasu sprawdzasz poziom oleju w skrzyni. Powinien się zawierać w granicach HOT.zicoh1 napisał(a):wspominałem podczas sprawdzania poziomu na włączonym silniku widzę ze jest nisko, na zgaszonym zimnym mam na bagnecie poziom na kresce COLD.Skrzynia pracuje super.
Prawdopodobnie ten olej spełnia specyfikację producenta i dlatego z niego korzystają.zicoh1 napisał(a):załatwić sprawę ale moje obawy są takie po wizycie w subaru Szwecja ze powiedział mi ze oni leja Dextron 3 podał tam jakaś specyfikacje chyba z firmy Middland