Jaki rodzaj myjni polecacie?

29 Wrz 2010, 09:29

witam chciałe sie dowiedzieć jaki rodzaj myjni polecacie. Który jest najlepszy dla samochodu;) i nie mówie ze mycie na podwórku;p bo to nie mozliwe jak mieszka sie w bloku;)
pop1
Początkujący

Miejscowość: nikad

05 Paź 2010, 17:34

Najlepiej zapytaj twoich znajomych ....
Ja pracuję w Kompleksie gdzie mamy myjnie,warsztat,cpn i diagnostyke...
Z opini klientów wynika z tego że jak ma się nowe autko to nie jeździ się na Myjnie Automatyczne tzw. Szczotkowe ... Po paru razach na takiej myjni na nowym lakierze widać zarysowania od szczotek.... Myjnie Samoobsługowe to myjnie dla bardziej aktywnych ..Bierzemy ,,karcher" wybieramy program i sami myjemy autko strumieniem wody...

Plusy I Minusy?? Oceń sam...

Myjnia Szczotkowa: Plusy: Brak inwencji klienta w mycie autka, Minus:Rysy na Lakierze

Myjnia Samoobsługowa: Plusy : Domywasz autko gdzie chcesz i gdzie najbardziej jest ono ubrudzone ;p , Minusy : Przy zbytnim bawieniu sie na takiej myjni mycie może drogo kosztować i mozna sie pochlapać....

Pozdrawiam Michał
Życie to nie tylko zabawa to także wieczna impreza
Michas18
Nowicjusz

Miejscowość: Strzelce Opolskie

07 Paź 2010, 09:04

Michas18 napisał(a):Przy zbytnim bawieniu sie na takiej myjni mycie może drogo kosztować i mozna sie pochlapać....

Ale są programy skrucone albo bardziej rozbudowane a przy odrobinie wprawy idzie to sprawnie i szybko. A co do pochlapania się; mężczyzni przecież to duże dzieci więc można umyć samochód i przy okazji nieżle się bawić :mrgreen: :mrgreen:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

07 Paź 2010, 11:50

Najlepsza myjnia to myjnia ręczna gdzie samemu myjesz autko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Paź 2010, 13:44

ja myję na ręcznej, ale nie samoobsługowej - u mnie koło domu za 3 dychy można umyć porządnie ( z felgami i wnętrzem ) autko w 15 minut... wydatek porównywalny z myjnią automatyczną, a tu mam jeszcze sprzątanie wnętrza pojazdu ( dywaniki itp ), no i o porysowanie lakieru się nie martwię...
kolens
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

08 Paź 2010, 18:19

kolens napisał(a):wydatek porównywalny z myjnią automatyczną, a tu mam jeszcze sprzątanie wnętrza pojazdu ( dywaniki itp ), no i o porysowanie lakieru się nie martwię...

Za 30 zł? Fakt, że sprzątają środek, ale zwykła myjnia ze szczotami w najbogatszym programie kosztuje max 14 zł.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niezidentyfikowany przycisk w samochodach marki Toyota
    Do czego służy przycisk (o ile to przycisk) widoczny na załączonym zdjęciu w samochodach marki Toyota. Nie ma raczej znaczenia czy jest to hybryda czy też zwykła benzyna. Jedne po prostu go mają a inne nie. Przejrzałem instrukcję ...
    Toyota GT86 British Green Limited
    Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...

08 Paź 2010, 18:26

U mnie na BP w automatycznej najdroższy program to 22zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Paź 2010, 21:50

E tam, nigdy auta na myjnie nie oddałem i nie oddam.
Sam sobie je wolę poodkurzać, wyczyścić, wyprać wycieraczki, umyć dokładnie szamponem z woskiem, czy opłukać karcherem. Nie wiem jak Wy ale ja lubię to robić, żona się śmieje ze mnie, a ja lubię np. z odkurzaczem skakać po aucie :mrgreen:
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

09 Paź 2010, 22:01

Chyba większość z nas lubi to robić,zamienić sie w małego chłopca :grin: ja też lubie samemu sprzątać autko.
Barol
Awatar użytkownika

13 Paź 2010, 13:22

barol91 napisał(a):U mnie na BP w automatycznej najdroższy program to 22zł.

hm, w takim razie muszę sobie to sprawdzić - kilka lat żyłem w przeświadczeniu, że ceny za taką usługę to 30-50 zł... może dlatego, że na cennik popatrzyłem kilka lat temu, i jak zobaczyłem ceny to przestałem się interesować tą usługą... ale skoro teraz jest taniej, to zobaczę jak to się prezentuje ;)
kolens
Nowicjusz

13 Paź 2010, 15:35

Wiadomo zależy też od miejscowości,wiadomo że w większej miejscowości np tak jak Ty mieszkasz w Krakowie to będzie drożej.
Barol
Awatar użytkownika

13 Paź 2010, 20:10

Najlepszą myjnią dostepną za stosunkowo małe pieniądze jest myjnia bezdotykowa. O ile posiadasz kilka kosmetyków( do czyszczenia aulfelg i wosk) to naprawdę najlepsza myjnia. Oczywiście potem trzeba by poprawić recznie, dla lepszego efektu-bynajmniej ja tak robię. Uważam, że myjnie reczne są do dupy! Dałem kiedys samochód do takiej myjni, jak mi go oddali to był i tak upieprzony. oni tam mają gdzieś czy bedzie wypicowany na błysk czy nie.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004

20 Paź 2010, 12:57

rozumiem że myjnia bezdotykowa to taka gdzie samemu za pomocą karchera myjesz auto ? bo np nie wyobrażam sobie jak można by to zrobić w zimie przy -20 ;PP
kolens
Nowicjusz

20 Paź 2010, 14:49

U mnie na mieście nie takie rzeczy sie robi :wink:
Barol
Awatar użytkownika