Jaki rodzaj paliwa najbardziej preferujesz...

Jaki rodzaj paliwa najbardziej preferujesz...

Benzyna
10
34%
Benzyna+Gaz LPG
4
14%
Diesel
13
45%
Zasilanie elektyczne
2
7%
Razem głosów : 29

11 Kwi 2010, 12:28

Cześ Wam Wszystkim.
Poruszam się kijanką (zagazowaną) aczkolwiek nie zmienia to faktu iż Diesel jest raczej bezkonkurencyjny.
Pozdrawiam
OnanBarbarzynca
Nowicjusz

Miejscowość: Będzin/Mierzęcice

11 Kwi 2010, 13:15

Tylko Benzyna :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Gru 2010, 22:29

Patrząc dzisiaj na ceny to chyba wodę ;) :P
Diesel... :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

07 Gru 2010, 14:25

Piter napisał(a):Moim zdaniem auto z silnikami diesela też są bezpieczniejsze np. podczas wypadków, bo benzyna od razu wybucha, gaz podobnie, a ropa nie...nie zapala się tak szybko jak benzyna, mówię to z doświadczenia, z obserwowań.

Ciekawe... Za dużo filmów kolego. Jakoś nie widać i nie słychać żeby auta wybuchały podczas wypadku. Tak mówią tylko wielcy przeciwnicy LPG ile razy to wypadkom ulegały auta na gaz porozbijane tyły gdzie jest montowana butla i co...? nie słyszałem o wielkim bum. W mojej miejscowości kilka lat temu miał miejsce wypadek w którym uczestniczył samochód przewożący butle gazowe. Kierowca zginą butle się porozlatywały we wszystkie strony ale jakoś żadna nie wybuchła
Oczywiście wyjątki się zdarzają ale skoro tak sądzisz to ja bym nie wychodził z domu na twoim miejscu bo z kąt wiesz może kiedyś nie daj Boże wpadniesz na auto na LPG czy benzynę i wybuchnie?
mirko50
Początkujący

Miejscowość: Wola Zarczycka
Prawo jazdy: 13 05 2008
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2005

16 Gru 2010, 12:06

Tak zachwalacie te diesle a zauważcie że teraz bardzo ciężko jest kupić zadbane auto z tym silnikiem ludzie nie dbają o turbo (mało kto je chłodzi większość ludzi gasi silniki od razu bo im się spieszy)

Ponadto ludzie którzy kupują auta (nowe) z tymi silnikami dużo jeżdżą (bo przecież koszt zakupu auta z jednostką wysokoprężną musi się zwrócić) więc używane diesle mają bardzo duże przebiegi i skręcane liczniki.

Mój ojciec chciał kupić diesla ale jak zobaczył w jakim stanie sa te samochody to się złapał za głowę i sprowadziliśmy zadbanego w super stanie benzyniaka.

Wszystkie diesle co oglądaliśmy miały "170 tysięcy przebiegu" śmieszne troche w rzeczywistości liczniki poskręcane z 400-500 tysięcy odradzam to są zajeżdżone szroty.

Słyszałem gdzieś powiedzenie "Diesla się odpala w momencie kupna a gasi w momencie sprzedaży" coś w tym chyba jest.

P.S Ropa zdrożała i będzie drożeć a wiecie dlaczego bo Państwo wyrąbało właścicieli diesli! jak już dużo ludzi nakupiło tych samochodów celowo zwiększyli cene ON :)
Damski75
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...