Jaki samochód dla dwumetrowego kierowcy?

13 Sie 2022, 15:52

Dzień dobry. Przepraszam, może ten temat był już wcześniej na forum poruszany, jeśli to przepraszam, ale może wtedy ktoś podpowie gdzie szukać. Mam prawie 2 metry, jeździłem do tej pory bardzo wygodnie skodą yeti, która w najbliższym czasie muszę sprzedać. Proszę pomóżcie wybrać coś podobnego, aby za kierownicą dla wysokiego i 110 kg było wygodnie. Samochód 3-5 letni, do 80 tys. Dziękuję
Jacekmichal3
Obserwowany

15 Sie 2022, 10:17

Jacekmichal3 napisał(a):Mam prawie 2 metry, jeździłem do tej pory bardzo wygodnie skodą yeti
Hm... Ja w niej miałem odsunięty fotel na maksa, a mam 185cm :wink: ale jak było Ci wygodnie w tym modelu to raczej w innych podobnych powinno być również ok. Tu warto zauważyć że z Yeti wysiada się trochę lepiej bo siedzisz lekko wyżej niż w zwykłym hatchbacku.

Jacekmichal3 napisał(a):Proszę pomóżcie wybrać coś podobnego, aby za kierownicą dla wysokiego i 110 kg było wygodnie. Samochód 3-5 letni, do 80 tys.
Ma być to benzyna czy diesel? Auto bardziej do miasta niż na trasy? No i wielkość chodzi o gabaryty podobny do Yeti czy większy? Wielkość bagażnika ma znaczenie?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35