Jaki samochód dla mnie?

25 Wrz 2019, 19:58

Witam, mam 24 lata i chciałbym mieć już własnego czterokołowca.Możliwości budżetowe mam nawet spore, bo moi dziadkowie są zamożni i dołożyli się, więc mogę go kupić tak do 100 tysięcy.Jedyny problem z którym przychodzę to rozmiar, otóż mam aż 199 cm wzrostu oraz 134 kilo i zastanawiam się czy nie będę musiał robić prawka na autobus.Jaki model polecacie dla osoby o takich rozmiarach???
iXper
Obserwowany

26 Wrz 2019, 16:35

Rozumiem że tu w grę wchodzi nowe auto? Czy będziesz jeździł w większości na krótkich dystansach?
Jeżeli chodzi o wzrost to myślę, że samochód pokroju Civic, Focus, Pro Ceed itp. powinny być ok. Możesz tylko zobaczyć czy np. do takiego auta w wersji 3-drzwiowej nie będzie Ci czasem wygodniej wsiadać.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Wrz 2019, 19:16

A może coś podwyższonego :?: Van dla młodego chłopaka to raczej nie wchodzi w grę, ale suv, crossover czemu nie. Ja ze swej strony mogę polecić Outlandera. Też trochę ważę, a w Outku jest bardzo przestronnie. W Tucsonie też się mieściłem :lol: ale mitsu jest wyższe i wygodniejsze.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q3 z silnikami 35 TFSI i 35 TDI
    Na polskim rynku dostępne są już nowe wersje kompaktowego SUV’ Audi Q3. Na początek oferowane jest w trzech wersjach silnikowych: 35 TFSI z manualną skrzynią biegów, 35 TFSI ze skrzynią automatyczną S tronic ...