Jaki samochód do 10-11 tyś TRZYMAJĄCY CENĘ

23 Cze 2013, 23:37

Witam. Przyszedł czas na zmianę mojej fiesty mk5 00' 1,3 na coś trochę większego. Hatchback, sedan obojętnie. Nie mam sprecyzowań. Cena to 10-11 tys max. Chciałbym żeby samochód albo miał instalację max od 5 lat albo żeby takową wpakować do auta. Zależy mi na tym żeby nie tak jak fiesta, auto trzymało swoją cenę abym mógł za 3 lata wymienić auto na coś innego i wziąć kwotę zbliżoną do tej którą wydałem. Rocznik tak myślałem o 2002-2003, ale szczerze powiedziawszy nie wiem jak awaryjności aut w tym wieku. Nie chcę ładować w samochód niewiadomo ile kasy, najlepiej wogóle jak we fiestę :D więc oprócz awaryjności, części też nie mogą być zbyt drogie...
Może lepiej zostać przy roczniku 2000, albo zejść trochę niżej na rzecz jakichś ciekawych modeli?
A i pojemność do 2.0 :)

Za wszelkie sensowne propozycje, DZIĘ-KU-JE-MY! 8)
dzidek001
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona góra

24 Cze 2013, 00:18

Trudno jest znaleźć auto trzymające cenę do tego młode i za 11k. Jeżeli jest młode i za 11k to znaczy że nie trzyma ceny.

Bardzo dobrze trzyma cenę Toyota i Lex ale dotyczy to starszych roczników ewentualnie niektórych nowszych tylko że nie za 11k.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

24 Cze 2013, 11:02

Jeśli ma trzymać cenę to musisz kupić coś markowego jak BMW, Mercedes czy właśnie Toyota, dobrze utrzymane są zawsze w cenie. Lecz koszty utrzymania za to są trochę większe niż fiesty no i na rocznik 2000+ niema co liczyć.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna

24 Cze 2013, 11:06

Audi A4 dobrze trzyma cenę ale nie będzie mlody rocznik
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Cze 2013, 11:23

No tak jak myślałem. To na co mogę liczyć rocznik około 97-00 za taką cenę?

BMW dość drogie w utrzymaniu, części dość drogie chyba.
Nad Audi to myślałem :)
Toyota, może Honda? Toyota Avensis czy corolla lub jeszcze co innego? Honda Civic VI?
dzidek001
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona góra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...