Jaki samochód do 10-11 tyś TRZYMAJĄCY CENĘ

24 Cze 2013, 00:37

Witam. Przyszedł czas na zmianę mojej fiesty mk5 00' 1,3 na coś trochę większego. Hatchback, sedan obojętnie. Nie mam sprecyzowań. Cena to 10-11 tys max. Chciałbym żeby samochód albo miał instalację max od 5 lat albo żeby takową wpakować do auta. Zależy mi na tym żeby nie tak jak fiesta, auto trzymało swoją cenę abym mógł za 3 lata wymienić auto na coś innego i wziąć kwotę zbliżoną do tej którą wydałem. Rocznik tak myślałem o 2002-2003, ale szczerze powiedziawszy nie wiem jak awaryjności aut w tym wieku. Nie chcę ładować w samochód niewiadomo ile kasy, najlepiej wogóle jak we fiestę :D więc oprócz awaryjności, części też nie mogą być zbyt drogie...
Może lepiej zostać przy roczniku 2000, albo zejść trochę niżej na rzecz jakichś ciekawych modeli?
A i pojemność do 2.0 :)

Za wszelkie sensowne propozycje, DZIĘ-KU-JE-MY! 8)
dzidek001
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona góra

24 Cze 2013, 01:18

Trudno jest znaleźć auto trzymające cenę do tego młode i za 11k. Jeżeli jest młode i za 11k to znaczy że nie trzyma ceny.

Bardzo dobrze trzyma cenę Toyota i Lex ale dotyczy to starszych roczników ewentualnie niektórych nowszych tylko że nie za 11k.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

24 Cze 2013, 12:02

Jeśli ma trzymać cenę to musisz kupić coś markowego jak BMW, Mercedes czy właśnie Toyota, dobrze utrzymane są zawsze w cenie. Lecz koszty utrzymania za to są trochę większe niż fiesty no i na rocznik 2000+ niema co liczyć.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna

24 Cze 2013, 12:06

Audi A4 dobrze trzyma cenę ale nie będzie mlody rocznik
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Cze 2013, 12:23

No tak jak myślałem. To na co mogę liczyć rocznik około 97-00 za taką cenę?

BMW dość drogie w utrzymaniu, części dość drogie chyba.
Nad Audi to myślałem :)
Toyota, może Honda? Toyota Avensis czy corolla lub jeszcze co innego? Honda Civic VI?
dzidek001
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona góra