Jaki samochód do 15 tys. zł?

25 Lut 2009, 14:11

Witam. W czerwcu planuję kupić swój pierwszy samochód. Chciałbym aby całkowity koszt auta wyniósł plus minus 15 tys. zł. Interesuje mnie auto z silnikiem benzynowym o mocy w granicach 100KM. W grę jak najbardziej wchodzi klimatyzacja. A rocznik...hmm...najlepiej od '98 w górę :) Uszanuję wszystkie propozycje i z góry dziękuję za pomoc...pozdrawiam!
red-devil1
Nowicjusz

25 Lut 2009, 14:49

powiedz jeszcze jaki samochód Cię interesuje tzn. małe miejskie wozidełko , czy jakiś kombik , sedan, hatchback.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

25 Lut 2009, 18:59

Raczej hatchback...wolałbym coś krótszego na początek typu Golf IV czy Honda...
red-devil1
Nowicjusz

25 Lut 2009, 20:33

a moze tak astra II?? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo mazda 323 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lut 2009, 22:44

Mazda 323f jest fajna...też już przeglądałem ten model. A myślicie, że jest szansa na dobrego Golfa IV za tą kasę?
red-devil1
Nowicjusz

26 Lut 2009, 08:43

no powiem ci ze jest mozliwosc trafienia dobrego egzemplarza,tu podam przyklad znajomych 2lata temu kupili golf IV TDI oprocz tego ze cena byla zanizona bo tylko 10tys zaplacili ale od tych 2lat nie narzekaja na niego i dalej nim jezdza bez zadnej nawet drobnej awarii
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Apple CarPlay w samochodach marki Lexus
    Samochody Lexus wyposażone w pakiet aplikacji Enform 2.0 oraz auta Toyoty z pakietem Entune 3.0 zyskają możliwość integracji ze smartfonami iPhone za pomocą interfejsu Apple CarPlay – poinformował japoński koncern, ...
    Fiat Tipo 5D i Station Wagon - dwie nowe wersje
    Fiat Tipo jest nowoczesnym samochodem kompaktowym. Wyrazisty charakter, prostota, funkcjonalność w połączeniu z bezkonkurencyjną ofertą cenową, to cechy, dzięki którym model został uhonorowany tytułem "Autobest" w ...

26 Lut 2009, 09:01

Uuu...no ten Golfik jest niesamowity. Zastanawia mnie tylko ta wersja silnika. Bo zwykle jak patrzyłem na 1.4 16V to wydawało mi się że miały 75KM. No ale ten egzemplarz faktycznie jest interesujący. Przebieg (140 tys.) też nie jest gigantyczny więc to kolejny pozytyw :)
red-devil1
Nowicjusz

26 Lut 2009, 09:33

no mi tez sie podoba :) a co do silnika 1.4 to faktycznie mialo 75km a ten ma 90km wiec moze hmmm jaki chip tuning czy cos
Barol
Awatar użytkownika

26 Lut 2009, 18:25

Nie ukrywam, że Golf IV to mój "cichy" typ. Tylko jak tak czytam o benzynowych wersjach silnika to każda ma jakiś mankament. Czytałem, że ogólnie wersja 1.4 jest bardzo awaryjna, ponadto dynamika tego motoru...hmm... :) Z drugiej zaś strony jest 1.6 SR, który oferuje tą dynamikę i moc (100KM) ale spalanie jest podobno duże. W mieście potrafi wziąć 10l :? A w zimę...nawet więcej :?
red-devil1
Nowicjusz

26 Lut 2009, 19:38

no w zimie kazde auto pali wiecej,a co do golfa to moze z silnikiem TDI??
spalanie to tylko 5l/100km wiec tyle co poczciwy maluszek
Barol
Awatar użytkownika

26 Lut 2009, 19:46

1.9 TDI ale 110KM to podobno najlepszy Golf. Daje zarazem dynamikę, komfort jazdy i jest też dość oszczędny. Ale wiem, że za 15 tys. to nie dostanę takiej wersji z klimą :) Musiałbym przeznaczyć jakieś 18 tys. A co sądzisz o 323f np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
red-devil1
Nowicjusz

26 Lut 2009, 20:14

no silnik TDI 110km był juz nawet w golfach III a co mazdy to wkoncu japoniec wiec auto rzadko kiedy sie psuje i czesci sa wmiare tanie i dostepne,kurde tak sie rozpisalem a zapomnialem o golfie skonczyc a mianowicie trudno bedzie znalesc golfa IV TDI 110km niezajechanego a jesli juz to bedzie to albo z duzym przebiegiem albo 3drzwiowy albo sprowadzony do opłat ale jednego udalo mi sie wykminic :)
Barol
Awatar użytkownika