Jaki samochód do 17000tyś ??

10 Sty 2011, 18:44

Witam.

Szukam dla siebie samochodu z dość dynamicznym silnikiem i fajnym desingiem . Było by dobrze gdyby było samochód sportowy. Myślałem troszkę nad celicą , ale nie jestem do końca przekonany dlatego proszę was o rade . Tak jak w opisie zależy mi na tym aby samochód w silniku benzynowym nie przekraczał pojemności 1800 , za to w silniku wysokoprężnym 2500. Przypomnę że nie musi być to koniecznie samochód sportowy , ale było by dobrze gdyby tak było . Chce żeby samochód miał przysłowiowe "kopyto" . Najlepiej żeby miał około 140 koni .

Z góry dziękuje :

lasotaa
lasotaa
Nowicjusz

Miejscowość: Leszno

10 Sty 2011, 18:50

Może Alfa 156 2,4 JTD? Fajnie wygląda, sportowy charakter i rewelacyjny silnik.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

10 Sty 2011, 19:05

Pomyśl nad hondą accord. 1.8 jest dynamiczny i w miarę oszczedny. Za 17k kupisz wypasiony egzemplarz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

10 Sty 2011, 22:30

Kolego nie baw sie diesla 2.5 bo kupisz za 17...a drugie tyle wpakujesz w kolejnym roku-dwóch...Szukaj wsrod japonców z małego litrazu uzyskują duzą moc, jesli szukasz wrazen
lucky_luu
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

10 Sty 2011, 22:41

ja tez bylbym w strone japonczykow.... wrazenia z jazdy napewno beda.... o ile lubisz wysokie obroty :) no i japonczyki to wdzieczne samochody..... jak o nie zadbasz to nic sie nie zepsuje...
pozdro
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

10 Sty 2011, 23:34

Jak z Japońców i Alfa by nie pasowała to polecam albo Accorda albo Impreze. Choć pamiętam jak sam kiedyś kupiłem Accorda który od dawna za mną chodził i kolega właśnie wtedy kupił Alfe 156. Miałem ochotę się zamienić. Wrażenia z jazdy zdecydowanie lepsze niz w Accordzie.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

11 Sty 2011, 03:12

subaru legacy 2.0 4wd , wrazenia z jazdy niesamowite , latwo znalezc taki samochod w wypasie , a czesci tansze niz do alfy.... tyle ze subaru sie nie psuje... wiem ze pisales o benzynie do 1.8 pojemnosci , ale jezdzilem takim subaru i w miescie przy normalnej jezdzie spala 10l , a na trasie przy ekonomicznej jezdzie ok 7,5l . w subaru masz 100% kontrola nad samochodem , a zima to zaczyna sie zabawa....
pozdro
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

11 Sty 2011, 11:36

Dziękuje za zainteresowanie moim tematem
Na pewno zastanowię się nad Subaru
A co myślicie na temat Astry II Bertone ?
Czy 125 koni to trochę nie za mało do tego typu samochodu ?
Od razu mówię że do samochód w silniku benzynowym będzie zakładana sekwencyjna instalacja gazowa. Niestety ceny paliw a mnie dobijają i szukam najlepszego rozwiązania, a zarazem chce mieć jeszcze trochę frajdy z jazdy .
lasotaa
Nowicjusz

Miejscowość: Leszno

11 Sty 2011, 11:44

lasotaa napisał(a):Czy 125 koni to trochę nie za mało do tego typu samochodu ?

Jeżeli spokojnie jeździsz to może być. Jak jednak jeździsz dynamicznie i potrzebujesz dobrych osiągów polecam: Astra Turbo 2,0 Z20LET. To już się fajnie odpycha ;).
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie