Jaki samochod do 25k tani w eksploatacji

13 Gru 2007, 21:25

chodzi o samochod do 25tys PLN mysle o passacie B5 alfie 156 i galancie
ktory z nich bedzie najlepszy i najtaniszy w uzytkowaniu chodzi o ceny czesci
itp a moze jakis inny samochod tylko nie jakis maly ;];];]
szybkie kobiety i piekne samochody;];];]
mordomir
Nowicjusz

Miejscowość: Czarna Białostocka

15 Gru 2007, 12:59

Za 25 tys kupisz dobrą w stanie nienagannym Primere p11 :) Szpeknij na allegro :) Pozdrawiam
_ZYWY_
Nowicjusz

15 Gru 2007, 15:32

a moze mondeo ??
a ile taka primera pali ??
a i jak z czesciami do nissana ?? tam sa chhyba francuskie podzespoly to raczej drogie beda
mam racje ??;] czy nie bardzo >>??
szybkie kobiety i piekne samochody;];];]
mordomir
Nowicjusz

Miejscowość: Czarna Białostocka

23 Gru 2007, 14:01

co do nissana to ci powiem że primera P11 jest swietnym i niezawodnym samochodem...co do czesci do tego samochodu to nie beda ci potrzebne za bardzo a jak się już cos zepsuje samo z siebie (w co wątpie) to nie bedizesz miał zbyt dużych problemów z znalezieniem częście, w przeciwieństwie do P12...Wiadomo ze na giełdzie nie bedziesz miał tyle czesci do wyboru jak np. VW albo forda , ale z czystym sumieniem moge ci to auto polecić miałem kiedys firmówke P11 z 2.0 TDi i to co ona przeszła + 200tyś KM to jest naprawde coś....
A jeśli nie primera to moze Honda Accord VI 2.0 DTI albo
TOYOTA AVENSIS I D4D 110 TDI
bartez1
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

23 Gru 2007, 14:30

......zapomnialem o jeszcze jednym dobrym auccie spełniającym twoje skromne kryteria...a mianowicie AUDI A4 1.9 TDI B5
bartez1
Nowicjusz

30 Gru 2007, 21:34

Moze Renault Laguna 2002 1.9l diesel kupisz za tyle.
pozdro for all
michalp
Początkujący

Miejscowość: Wołczyn

30 Gru 2007, 23:21

michalp napisał(a):Moze Renault Laguna 2002 1.9l diesel kupisz za tyle.

no ta jak ma być tanie w utrzymaniu to renault laguna nie bedzie tania, gdyz jest to bardzo awaryjne auto, nawet sam producent wypuszczając najnowaszą lagune mówil ze znacznie poprawiła się jakość i niezawodność (zobaczymy, renault w rankingu TUV zajmuje bardzo słabą pozycjię coś przy końcu).
TOYOTA AVENSIS II 2.0 D-4D 116KM
bartez1
Nowicjusz

31 Gru 2007, 15:52

Pasek ma aluminiowe zawieszenie - dobre ale nie na polskie drogi (drogie w naprawie i czesto pada), mniejszy Golf IV zawieszenie ma super, a silniki TDI naprawde godne polecenia (pod warunkiem że jest nie zajechany z cofniętym licznikiem, no i pompowtryskiwacze też słabo tolerują polski ON - a naprawa troche kosztuje)
piotrekkp12
Nowicjusz

03 Sty 2008, 20:03

mój ojciec ma vectrę b po lifcie 2.0dti i bardzo spobie chwali tylkoze w nich po około 150 tys pada pompa wtryskowa- ten typ tak ma podobno i 3 tys złotych za regenreację ale ogólniwe good auto
Tomasz M
Nowicjusz

05 Sty 2008, 13:32

piotrekkp12 napisał(a):Pasek ma aluminiowe zawieszenie - dobre ale nie na polskie drogi (drogie w naprawie i czesto pada), mniejszy Golf IV zawieszenie ma super, a silniki TDI naprawde godne polecenia (pod warunkiem że jest nie zajechany z cofniętym licznikiem, no i pompowtryskiwacze też słabo tolerują polski ON - a naprawa troche kosztuje)

Niezgodzę się z tym że passat ma słabe zawieszenie. To że aluminiowe nieznaczy że słabe. Wielowachacze. Jeździłeś kiedyś takim autem?Prowadzi się bajka a do tego super trzyma się drogi. Tak się składa że posiadam takiego passacika, przed kupnem też słyszałem opinie typu "nie kupuj passata bo zawieszenie jest beznadziejnie i awaryjne, będziesz żałował" Jak narazie nie żałuję, wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolony. Jeżdzę nim prawie 2 lata i wymieniłem tylko łączniki stabilizatorów cena 220zł za komplet i amortyzatory (jeden pociekł) dlatego musiałem wymienić. Przed kupnem tego auta pytałem w sklepie z częściami ile kosztuje komlpetne przednie zawieszenie do passata ( wszystko co się wymienia) cena to 1300 zł na jedno koło, co daje 2600zł za komplet. Pozdrawiam!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

21 Sty 2008, 23:11

Prowadzi się bajka a do tego super trzyma się drogi.

Też jestem posiadaczem passata b5 i jestem tego samego zdania co Bolo,
nie straszne mu polskie drogi,bardzo dobrze tłumi nierówności, nie wychyla sie na zakretach.
Przed kupnem także wiele osób odradzało mi ten samochód uważali sie za wielkich zawców a nawet w nim nie siedzieli.
Przez prawie rok eksploatacji wymieniłem łaczniki stabilizatorów choc nie bylo to tak bardzo konieczne.
Mówi sie ze Passat nie jest na polskie drogi,to w takim razie który samochód jest?Cgyba tylko czólgi nam pozostały :D
Na koniec małe pytanko do Bolo1989 a Twój Passat jaki ma silnik?
passek b5
Początkujący

21 Sty 2008, 23:37

Pierwszy mój passacik B5 miał silniczek 1.9 TDI 90KM.
Obecnie posiadam passacika B5 z silniczkiem 1.9 TDI 130 KM
Golf IV GTI 1.8 TURBO
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

22 Sty 2008, 16:03

Jeśli kiedyś bede zmieniał samochód to też na passata b5 po fl
passek b5
Początkujący

23 Sty 2008, 10:13

Bolo1989 napisał(a):
piotrekkp12 napisał(a):Pasek ma aluminiowe zawieszenie

Przed kupnem tego auta pytałem w sklepie z częściami ile kosztuje komlpetne przednie zawieszenie do passata ( wszystko co się wymienia) cena to 1300 zł na jedno koło, co daje 2600zł za komplet. Pozdrawiam!

No z całym szacunkiem dla Was użytkowników Passata - ale jeśli Ty twierdzisz, że remont przedniego zawieszenia za jedyne 2600 zł plus robocizna to betka, to chyba faktycznie musisz być baaaardzo zadowolonym użytkownikiem.

Przypuśćmy, że kupujesz passata za jedyne 16 tyś i 1/5 z tego wkładasz w naprawę - niezły gift :)

Pzdr
Mirek
mireks
Nowicjusz

23 Sty 2008, 14:17

mireks napisał(a):
Bolo1989 napisał(a):
piotrekkp12 napisał(a):Pasek ma aluminiowe zawieszenie

Przed kupnem tego auta pytałem w sklepie z częściami ile kosztuje komlpetne przednie zawieszenie do passata ( wszystko co się wymienia) cena to 1300 zł na jedno koło, co daje 2600zł za komplet. Pozdrawiam!

No z całym szacunkiem dla Was użytkowników Passata - ale jeśli Ty twierdzisz, że remont przedniego zawieszenia za jedyne 2600 zł plus robocizna to betka, to chyba faktycznie musisz być baaaardzo zadowolonym użytkownikiem.

Przypuśćmy, że kupujesz passata za jedyne 16 tyś i 1/5 z tego wkładasz w naprawę - niezły gift :)

Pzdr
Mirek

To jest cena z częściam z najwyższej półki.
Dla twojej wiadomości tańsze zamienniki kosztują 600 zł na cały przód kompletny zestaw na pawą i lewą stronę ale ja takich części nie kupuje.
Pozdrawiam!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
BMW 328
Bolo1989
Aktywny