Jaki samochód do 3/3,5 tyś

10 Sie 2013, 10:08

Witam
Poszukuje swojego pierwszego samochodu. Głównym kryterium ma być niskie spalanie oraz bezawaryjność i możliwie niskie koszty napraw. Interesowałem się Almerą , Civic V oraz Corsą B. Tylko że Almera dużo pali , Civic to loteria (często są katowane przez młodych , nowych kierowców) a Corsa ma bardzo słabe silniki . Interesuje mnie tylko i wyłącznie silnik benzynowy. Chciałbym aby autko nie miało tak jak większość tych opli 45km bo jednak czasami trzeba trochę depnąć. Nie mają dla mnie zbyt dużego znaczenia gabaryty samochodu oraz design (ale wolałbym żeby nie wyglądał jak średniowieczny rydwan). Więc proszę was moi bardziej doświadczeni koledzy o pomoc w wyborze mojego pierwszego autka. Jeśli macie inne propozycje niż te które podałem to chętnie się z nimi zapoznam

Pozdrawiam
adidd
adidd
Obserwowany

Auto: Nie mam

10 Sie 2013, 10:17

W tych pieniądzach spokojnie kupisz Corse z silnikiem 1.4 90KM,świetnie nadaje sie do tego autka ewentualnie poszukaj Punto I 1.2 75KM.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Sie 2013, 10:30

a ta corsa 1,4 90km nie spali za dużo ?
adidd
Obserwowany

Auto: Nie mam

10 Sie 2013, 14:23

Po mieście około 8-8.5l pb.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Sie 2013, 14:52

Może Ford Fiesta?
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Sie 2013, 14:55

Zapomnialem o Felicji :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika