Witam. Jestem tutaj nowy i bardzo proszę was o pomoc. Właśnie skończyłem szkołę i mam odłożone pieniądze, więc postanowiłem, że zmienię samochód. Aktualnie od ponad roku czasu jeżdżę Golfem III 1.9 TDI (wiem jaką opinię ma ten samochód, a raczej jaką zrobili opinie jego właściciele, ale jak to mówiąc ciasny, nie ciasny, ważne, że własny, nie muszę prosić nikogo o samochód). No i poszukuję samochodu do 40 tys zł +/- 5 tys, wolałbym, żeby był to mały samochód. Do tej pory upatrzyłem sobie VW Scirocco 1.4 TSI 122KM z 2009r., w każdej chwili mogę go kupić za cenę 10 tys euro, jeździłem tym samochodem i muszę przyznać, że w miarę przyjemnie się jeździ, mimo tego, że jest to 4-osobowy hatchback spełnia moje wymagania co w zakresie miejsca z przodu, z tylu i w bagażniku. Wolałbym jednak ten samochód z silnikiem 2.0 TSI bo jest sporo mocniejszy. Chciałbym prosić o poradę mianowicie o plusy i minusy wyboru tego auta z większym silnikiem (1.4 TSI 160KM odpada) lub inne ciekawe propozycję w tej cenie. Dodam, że jestem już w miarę doświadczonym kierowcą, mimo tego, że się uczyłem, zrobiłem jakieś ponad 30 tys km, jazda po każdego rodzaju drogach, również za granicę. Samochód będzie mi służył głównie do jazdy po mieście 10-30 km dziennie i 2 razy w weekend 'trasa' 80 km. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()