Jaki samochód do 40 tysięcy?

15 Paź 2013, 16:35

Szukam jakiegoś samochodu do 40 tysięcy. zależy mi na nowym samochodzie, który chciałbym wziąć na raty. Jakie auta możecie mi polecić i gdzie można najkorzystniej kupić? Mieszkam na Śląsku w okolicach Zabrza.
david90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 02 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

16 Paź 2013, 03:48

A może sprecyzujesz jakie duże to ma być auto,jaki miałby być silnik (diesel,benzyna) i do czego miałoby to auto służyć..? :)
Poza tym warto oglądać poszczególne akcje promocyjne ,a najlepiej teraz poczekać do nowego roku na wyprzedaże. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

16 Paź 2013, 22:04

faktycznie zapomniałem sprecyzować, przepraszam :D
szukam jakiegoś małego samochodu miejskiego, najlepiej w okolicach litra pojemności tak do 1.6 z gazem. Słyszałem że gdzieś w okolicach giełdy na sośnicy jest firma zajmująca się sprzedażą nowych aut rożnych marek i maja w miarę korzystne ceny, słyszał ktoś? jeśli tak był bym wdzięczny za jakieś namiary i opinie :D
david90
Nowicjusz

17 Paź 2013, 07:28

Sośnica to chyba gdzieś na Górnym Śląsku? Niestety nie mój region i nic nie wiem o takowej "firmie". Za to polecam przejście się do salonów i zapytanie o promocje. :)
Do 40 k można (jak nie masz uprzedzeń) z fabrycznym gazem oglądąć Dacię Sandero, Chevrolety Aveo i Cruze z gazem za 1 zł,poniżej 40 k masz Corsę w promocji z 1,2-85Km ale 3d.
Także wybór jest lecz trzeba w miejscu zamieszkania pofatygować się do salonów,popytać a później ponegocjować (tam też dorzucają coś w gratisie) !!! :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM

19 Paź 2013, 11:38

Tak sośnica to na górnym śląsku pogranicze Zabrza i Gliwic :D nie chce mi się jeździć po wszystkich salonach ze względu na to że dużo czasu spędzam w pracy i zwyczajnie po prostu nie mam kiedy a ten salon o którym pisze oferuje nowe auta rożnych marek tylko nie mogę tego wygooglowac a tylko obiło mi się o uszy więc jeśli ktoś coś słyszał był bym wdzięczny za jakieś namiary i opinie :)
david90
Nowicjusz

19 Paź 2013, 14:04

Zważ dlaczego mają rabaty, może kupują takie co miały uszkodzenia podczas transportu?

Odpuść sobie z góry Hyundai/Kia, wszystko jest fajnie jak jest gwarancja. Auta nie dużo awaryjne, ale znajomemu po gwarancji padał przekładnia kierownicza w i10, koszt wymiany 5000 zł.

Koncern VAG, tu bym odpuścił zupełnie nie mówię że to złe auta ale do 40 tys mają tylko TSI, i 3 cylindrowe 1.0 w 4 osobowym upie (wykończenie środka jak w maluchu), TSI mają nie najlepsze opinie.

Chevrolet Aveo odpada, bo nie toleruje dobrze gazu, i wnętrze jest jak dla mnie odpustowe.

1. Fiat
2. Mitsubishi
5. Lancia

Po pierwsze miejskie nie koniecznie musi oznaczać małe, w Fiacie dostaniesz Punto w dobrym wyposażeniu z dobrym silnikiem (1.2 69KM 4 Cylindry, prostota konstrukcji, bardzo dobra tolerancja gazu), W Mitshubishi, masz Colta z 1.3 95KM spalnie nie duże, auto dobre, ale jedyny minus, desing wnętrza jest 15 lat za puntem, same twarde plastiki), W Lancii masz Ypsiliona, auto najładniej wykonane, silnik taki jak w Punto, troszkę droższe od punto, ale ma lepsze wyposażenie, i jest to już marka premium.

Jeśli chcesz auto które nie zje cię po gwarancji, do którego części nie są drogie, i w którym silnik bez problemu wytrzyma 350- 400 tys na gazie (tyle średnio wytrzymują pandy we flotach), to skłaniał bym się w kierunku Fiata/Lancii.
IPman
Początkujący

Auto: Maserati 3200GT
Silnik: 3,2 368KM
Paliwo: Inne
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ponadnormatywny i jego początki
    Pojazdy przewożące ciężkie i duże ładunki istniały już w XIX w., jednak dopiero pod koniec lat 20. ub. w. pojawiły się przyczepy, naczepy oraz odpowiednie ciągniki, które można uznać za protoplastów współcześnie ...