Jaki samochód do 5tyś

25 Kwi 2011, 07:22

Witam.Jako że udało mi się zdać prawo jazdy przyszedł czas na pierwszy samochód.Autko chce kupić za max 5 tysięcy zł.Powinno być w miarę ekonomiczne jeśli chodzi o części i spalanie, rocznik min 95, najlepiej diesel lub gaz a jeśli już benzyna to z silnikiem 1,4 lub 1,6 żeby miało dynamikę ale za dużo nie paliło.Musi mieć wspomaganie kierownicy, być nie za-duże(nie podobają mi się duże samochody), fajnie jak by miło poduszkę powietrzną i klimatyzacje lub szyberdach.Na razie moja uwagę przykuły
1.Rover 214Si
2.VW Polo III
3.Renault Megane coupe
4.Seat Ibiza

Co sądzicie o tych autkach?Jakie mają wady, zalety.Polećcie coś od siebie.
pajak580
Nowicjusz

Miejscowość: Jarocin

25 Kwi 2011, 07:57

Daewoo Lanos,Nubira.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Kwi 2011, 08:54

Co powiecie na takiego golfa
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pajak580
Nowicjusz

25 Kwi 2011, 09:04

Vw polo III. Bierz 1.4 benzyna(ewentualnie z gazem). Znajomy ma taką w tej słabszej wersji 60KM(są jeszcze 70). Na gazie tak zapiernicza że szok. Poza tym małe autko i na początek łatwiej. Do 5 tyś może znajdziesz jakieś ładne polo. A co do tego golfa to jak możesz to pojedz na kanał i sprawdź co się dzieje pod spodem. I warto też zajrzeć pod nakładkami plastikowymi na błotnikach.
wrzosowisko4x4
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Gora

25 Kwi 2011, 10:00

pajak580 napisał(a):Co powiecie na takiego golfa

Klapa tylna w innym kolorze, kierownica wytarta i wszech obecny wiejski tuning...
Pozdro
Pozdrawiam.
przemo.d
Początkujący

Miejscowość: Polska

25 Kwi 2011, 10:00

Cena coś za niska jak na ten rok,ogólnie widać że młody gniewny nim jeżdził a więc lekko napewno nie miał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawdź swoje punkty karne online
    Ministerstwo Cyfryzacji w ramach systemu Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców udostępniło nową, wygodniejszą metodę sprawdzenia punktów karnych jakie mamy na swoim koncie za wykroczenia w ruchu drogowym. ...

25 Kwi 2011, 10:19

przemo.d napisał(a):
pajak580 napisał(a):Co powiecie na takiego golfa

Klapa tylna w innym kolorze, kierownica wytarta i wszech obecny wiejski tuning...
Pozdro

Z przodu rdza do tego, dzwona zaliczyl w przod od strony kierowcy, zla spasowany blodnik wzgledem maski. No i ten wiejski tunning, po kiego koncowke wydechu pchac jakas bassowa do diesla. Czesto tacy wiejscy mega pro ziomki potrafia wyciac katalizator czy tlumik przerobic zeby bylo glosniej.

Kup sobie lanosa, samochod prosty jak cep w budowie, awaryjny nie jest, do tego czesci masz tanie. A za 5000zl spokojnie znajdziesz jakis fajny egzemplarz z 1997-1999 roku.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

25 Kwi 2011, 10:27

No i każdy silnik w Lanosie dobrze znosi gaz.Tutaj fajny Lanos [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a klime czy szyberdach zawsze mozna zamontować.
Barol
Awatar użytkownika

25 Kwi 2011, 10:45

Dokładnie,bierz Lanosa a napewno będziesz zadowolony :wink:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

25 Kwi 2011, 19:18

a co powiesz o mitsubishi colt np taki [link do oferty na Allegro wygasł]
andrew1379
Nowicjusz

Miejscowość: google

25 Kwi 2011, 19:37

Jak to ma być pierwsze auto i służyć tylko do przemieszczania się po okolicy to kup sobie za te 5tysi matiza. Za te kwotę znajdziesz takiego z klimą i wspomaganiem i przebiegiem około 100tysi. Części tanie jak barszcz i psują się rzadko. Kuzyn ma od nowości matiza i po 11 latach ma przejechane 170tys km bez żadnej awarii. Wymieniane tylko elementy eksploatacyjne.

Pozdrawiam!
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań

25 Kwi 2011, 19:42

andrew1379 napisał(a):a co powiesz o mitsubishi colt np taki [link do oferty na Allegro wygasł]

Ten colt bardzo mi się podoba ale z opłatami to wyjdzie ponad 6tys a tyle nie mam.
pajak580
Nowicjusz

25 Kwi 2011, 19:43

dalem tylko przyklad wejdz na allegro i rozgladnij sie sporo tego jest
andrew1379
Nowicjusz

Miejscowość: google

27 Kwi 2011, 17:42

No i chyba znalazłem moje pierwsze autko.Oto one.
Mam nadzieje że nikt go nie kupi do środy.Dzwoniłem do właściciela i mówi że auto w bardzo dobrym stanie jedynie parę rys na zderzaku i z lewej strony i małe oznaki korozji na prawym tylnym nadkole ale w końcu auto ma ponad 10lat wiec ideału się nie spodziewam.Jako że autem jeździła jego córka to nie był wstanie mi powiedzieć ile pali ale spodziewam się ze ok 7l w trasie i 9-10 w mieście.Cenę opuści do 4000 i zgadza się na podjechanie na wybrana prze zemnie stacje diagnostyczną.Jedynym minusem jest dla mnie brak w komplecie opon zimowych ale nie będzie to chyba nie wiadomo jaki wydatek.Autko pojadę oglądać dopiero za tydzień jak już odbiorę prawko.

[ Dodano: 27 Kwiecień 2011, 20:41 ]
Ale znalazłem jeszcze jedno fajne autko i to bardzo blisko mnie Co sadzicie o tym
Lepsza ta alfa czy tamten rover?
pajak580
Nowicjusz

27 Kwi 2011, 19:55

Witam.
Pajak580
Przypadkowo przeczytałem ten wątek, jeśli chcesz więcej info na temat tego golfika III co podawałeś link to daj znać , bo on jest z mojej okolicy więc można zawsze obejrzeć dokładniej, niż po zdjęciach, zawsze to info od kogoś obiektywnego niż od koloryzującego wszystko handlarza. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach.
komandor21
Nowicjusz

Miejscowość: Żagań