Jaki samochód dostawczy/transportowy ?

12 Wrz 2010, 09:45

Witam,

Chce kupić samochód transportowy dostawczy najlepiej do kwoty 5000 zł, chodziło by głównie o wyjazdy do Niemiec, Holandii po 1200-1500 km w jedną stronę i o to by samochód sie po drodze nie rozwalił :)

I drugie kryterium to żeby zmieścić w nim około 20-30 kartonów o wymiarach 500 x 300 x 600 mm.

Najpierw myślałem o Transicie bo można w miarę fajnego transita kupić za te 4000 zł ale jest slaby komfort jazdy... I trochę wolny samochód na takie trasy może jest jakiś mniejszy samochód co by takie kartony pomieścił ? proszę o pomoc! :) i Pozdrawiam
ThisIsJimmy
Nowicjusz

Miejscowość: Internet

12 Wrz 2010, 09:59

Obawiam się że 5tys to za mało na dobry samochód dostawczy. Bynajmniej ja bym się takim nie wybrał dalej niż granice Polski ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

12 Wrz 2010, 10:13

heh może i racja ale potrzebuje jakiegoś takiego samochodu ;> jakbys mial tak wlaśnie okolo 5000 zł to jaki byś brał ?:) bo.. niby transit a może jakiś mini van.. sam nie wiem ;) bo do żadnego kombi raczej tyle pudelek nie wejdzie...
ThisIsJimmy
Nowicjusz

12 Wrz 2010, 10:25

wątpie czy dojedzie do granicy takie auto ,ale jak tak to wykup assitance to podciągną Ciebie to warsztatu z autobany.Nie wiem czy jesteś taki odważny czy coś innego ,cudów nie ma jak kupisz takie auto to musisz je całe sprawdzić naprawić i wtedy ryzykować wyjazd
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Wrz 2010, 10:32

z assistance dobry pomysl dzieki :) tylko mowisz "takie autko" a pytanie w tym temacie bylo "jakie autko kupic" wiec.. moze moglbys cos doradzic ?:) z pewnoscia lepiej sie znasz wiec.. cos doradz jak mozesz
ThisIsJimmy
Nowicjusz

12 Wrz 2010, 10:49

problem leży po stronie kwoty i trudno coś doradzić bo nic dobrego w tej cenie chyba się nie dostanie ,raczej będzie się to wiązało z dalszymi kosztam przywrócenia auta do stanu używalności
czeslaw555
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Problemy z ruchem w 30 największych miastach świata
    Z najnowszego raportu Roland Berger o mobilności wynika, że problemy z ruchem w 30 największych miastach świata generują koszty rzędu 266 miliardów USD. Założona w 1967 r. firma Roland Berger Strategy Consultants należy ...
    Jak (NIE) wjechać w dziurę? - porady
    W okresie przedwiośnia topniejący śnieg odsłania ubytki w nawierzchni. Dziury najlepiej omijać, ale nie zawsze można zrobić to w bezpieczny sposób. Kierowca ma jednak szansę zmniejszyć ryzyko uszkodzenia samochodu ...

12 Wrz 2010, 11:02

ja bym się bał dalej niż 100 km jechać od miejsca zamieszkania czymś takim a co dopiero za granicę :smile: najgorzej jak się w niemcech zepsuje :cry:

Ale wracając do tematu, raczej to będzie samochód do remontu albo po jakimś dzwonie.

np. Citroen berlingo z najniższej półki cenowej [link do oferty na Allegro wygasł] Peugeot Partner tylko nie wiem czy się w nich zmieści tyle pudełek.
Witek2010
Początkujący

Miejscowość: jokia

12 Wrz 2010, 11:07

jak chcesz jechać zagranicę to uważaj bo nie zawsze uda się zatankować gaz gdy się kończy ,mają tam mniej stacji
czeslaw555
Zaawansowany

12 Wrz 2010, 11:36

ja Mercedesem beczką smigalem w trasy po przeszlo 500km (a za beczke dalem 1000 zl) a w niemczech bylem juz ;) I wiem jakie jaja sa z gazem ale dla chcacego nic trudnego ;>

co do Berlingo to jest to dobry pomysł ale odnosnie pojemności sie zastanwiam może taki przykład weźmy ile worków (powodziowych z wysciulka w srodku;) ) O wymiarach 130cm na 60cm wypakowanych po brzegi np ubraniami się zmieści w takim berlingo ? do e36 weszlo 5... ;> jak myślicie ile takich do berlingo dalo by rade wejsc?
ThisIsJimmy
Nowicjusz

12 Wrz 2010, 11:39

chyba tak
czeslaw555
Zaawansowany

12 Wrz 2010, 11:51

Może z 20 by się zmieściło (w sumie to trudno osądzić,może trochę mniej), ale mówimy o berlingo van.
Witek2010
Początkujący

Miejscowość: jokia

12 Wrz 2010, 12:01

Jest jedno takie autko,mianowicie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Wrz 2010, 12:48

zawsze zostaje duża przyczepka i porządna osobówka lub terenowy :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Miejscowość: z błota ;)

12 Wrz 2010, 12:49

Mercedes "Kaczka" raczej odpada :) mocna maszyna.. ale.. bardziej skupiam sie na berlingo ciekawy egzemplarz można dostać do 6000 zł! I to naprawde jest fajna sprawa :) tylko że berlingo jest albo w wersji "miejskiej" albo w takiej typowej "towarowej" osobiście wolałbym wersje miejska

Towarowej: [link do oferty na Allegro wygasł] - sadze ze napewno wejdzie tu 20 worków

Miejskiej: [link do oferty na Allegro wygasł] - tu.. nie wiem ile wejdzie ale jeżeli wyjmie sie siedzenia z tylu to dostepna powierzchnia powinna być mniej wiecej taka sama jak w wersji towarowej ? jak myślicie ?:)

byłbym wdzieczny za doradzenie!
ThisIsJimmy
Nowicjusz

12 Wrz 2010, 13:16

Tak dokładnie jak wyjmiesz tylne siedzenia to powierzchnia będzie ta sama.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012