Jaki samochód II

06 Lis 2008, 18:30

i takie pytanko jeszcze... z tego co wiem to disco są tylko w jednym nadwoziu tym 5-cio drzwiowym i nie ma wersji krótszych czy tez może 3 drzwiowych ??
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

06 Lis 2008, 21:08

nie.
po pierwsze. na asfalcie bardziej komfortowe będzie pajero bo z przodu ma niezależne zawieszenie
po drugie. w terenie pajero będzie lepiej sobie radzić ze względu na mniejsze gabaryty i wagę
po trzecie występują disco 3 i 5 drzwiowe i obydwie wersje mają te same rozmiary karoserii
zauważ, że na rajdach przeprawowych są patrole, samuraje, vitary, pajero, defendery, land cruisery, mercedesy G, wranglery. disco nie uświadczysz :wink: za to na zlotach, w lajtowym terenie jak najbardziej.
jeśli masz w planach cięższy teren to nie kupuj disco, natomiast jeśli masz rodzinę, planujesz wyjazdy w dalsze zakątki świata, nie będziesz upalał w błocie po klamki to... wtedy kup dyskotekę.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

07 Lis 2008, 18:33

ok w takim razie Karson wbił ostatniego gwoździa do trumny i wyrok zapadł na Miśka:D Rodziny typu żona i dzieci nie mam bo w końcu jestem tylko biednym studentem i wybieram opcje upania w błocie po klamki:D Jedynie zostaje mi teraz sprzedać plaskacza ale to już po zimie bo tak jakoś przed zimą ponoć się nie sprzedaje :D

Ps z góry dzieki za wszystko jak tylko dokonam zakupu to wrzucę fotki i pochwale się nabytkiem...

Ps z Niemiec chyba lepiej ściągać nie ?
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Lis 2008, 19:39

jak masz znajomości i czas to ściągaj z Niemiec :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Lis 2008, 13:36

No jakieś tam będą znajomości... tylko jakoś tak się boję, bo sprowadzając auto w razie czego nie mamy, żadnej gwarancji, która z kolei występuje jak kupujemy auto z komisu....

chyba tak jest z tego co pamiętam :roll:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Lis 2008, 21:58

gwarancja w komisie? daj spokój, to tylko teoria :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusy podatne na tuning
    Coupé LC i RC, limuzyny IS i LS, crossovery UX i NX czy nawet hatchback CT – samochody Lexusa wyróżniają się na ulicy. Ale dla tych, którzy chcą dodać im jeszcze więcej pikanterii, tunerzy mają ...

08 Lis 2008, 22:05

ano racja w końcu żyjemy w Polsce...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Lis 2008, 13:47

:) Wezyrro kup terracana i po sprawie młody i nie duża kaska :D pozdrawiam
bluss1
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIńSKO-MAZURSKIE

13 Lis 2008, 16:12

hehe i co ja z tym terracanem będę robił toż to się rozpadnie przy pierwszej lepszej próbie terenowej ( nawet tej lajtowej ) :lol:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Lis 2008, 00:14

:) Wezyrro a z kąd wiesz,jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział,ja tez tak mówiłem ale pytam kogo zobacze w nim i przeczytałem chyba wszystko no i jednak zaryzykuje,a co do ciężkiego terenu no i może on sie nie nadaje ale do lajtowego to nie przesadzaj :D no chyba że jeżdzisz po głębokich bagnistych dziurach i zaoranych polach,jak nie, to przemyśl może kiedy mi podziekujesz za rade :D :D :D zdrówka życze.ps jeżdże MUSSO i też ma opinie nie najlepszą ale zaryzykowałem i nie żałuje i to już 6 rok
bluss1
Nowicjusz

15 Lis 2008, 16:54

bluss1 napisał(a)::) Wezyrro a z kąd wiesz,jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział,ja tez tak mówiłem ale pytam kogo zobacze w nim i przeczytałem chyba wszystko no i jednak zaryzykuje,a co do ciężkiego terenu no i może on sie nie nadaje ale do lajtowego to nie przesadzaj :D no chyba że jeżdzisz po głębokich bagnistych dziurach i zaoranych polach,jak nie, to przemyśl może kiedy mi podziekujesz za rade :D :D :D zdrówka życze.ps jeżdże MUSSO i też ma opinie nie najlepszą ale zaryzykowałem i nie żałuje i to już 6 rok

No jak bym miał zaryzykować i kupić samochód, który nie ma reduktora i blokad i używać go w terenie ( żadnym tam lekkim ) to chyba bym miał w głowie jak w du*** po śliwkach :mrgreen: A poza tym nawet jakby mi coś odbiło i bym go kupił to do niego nie ma nawet akcesoriów off roadowych... To jest typowa bulwarówka.
A co do musso to tez nie ciekawa opcja dla mnie, jeździć można ale na na pewno nie w terenie.

Ps może masz mniejsze wymagania niż ja ?
Ps 2 a co do lekkiego terenu to i maluchem można :D
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Lis 2008, 21:04

Wezyrro ja sie nie znam na terenówkach w 100% to przyznaje,ale ty piszesz że nie ma reduktora i blokad,a te pokrętła w nim 2H,4H,4HL lub2H, AUTO bodaj to co to jest?? bo ja już nie wiem w takim razie.
bluss1
Nowicjusz

15 Lis 2008, 22:20

Te przełożenia o których piszesz to masz wyjaśnione co i jak przez Karsona na forum bodajże w 3 poście od góry i to są przełożenia reduktora, tylko pozostaje pytanie gdzież on jest ?? Jak widziałem kiedyś terracana to on miał tylko skrzynie biegów, bez skrzyni redukcyjnej, specjalnie przyjrzałem się teraz na allegro innym terracanom i też wydaje mi się, że tam ni ma reduktora...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Lis 2008, 22:52

:) Wezyrro te przełożenia w terracanach są .jest to pokrętło przy lewarku hamulca ręcznego,przyznaje trochę dziwne miejsce.o to ci chodziło?czy coś innego?jak to, to popatrz dobrze nie wszystkie zdjęcia tą część pokazują. :D
w jednych jest 2L,2H.2HL A w drugich 2H I AUTO czy jakoś tak
bluss1
Nowicjusz

15 Lis 2008, 23:04

na allegro ładnie pokazany 7 pozycja z kartką ZYKLON zobacz.2L,4L,4H akurat tak ma ,nie jak ja tam napisałem :D :oops:
bluss1
Nowicjusz