REKLAMA
Witam otóż pisałem na tym forum post o podobnym temacie, lecz od tamtego czasu wiele się zmieniło i poprzednio koledzy forumowicze z racji braku gotówki polecali mi żeby kupił samuraja( czego na szczęście nie zrobiłem )
Teraz sprawa wygląda tak, że sprzedaje samochód osobowy i dokładam do niego trochę kasy i kupuję terenówkę( poprzednio terenówka miała byc drugim samochodem) Jeżeli o tą kasę chodzi to będzie to coś w granicach 25 tys plus minus 2 tys.
Zatem moje pytanie jest takie: jaki samochód za tą kwotę mi polecacie, który da sobie rade w terenie i na drodze, sam zrobiłem już mała selekcję i wygląda to następująco
-samuraj - odpada bo to ciasne i nie na drogi
-frontera - podobna konstrukcja co do terrano i pajero a z tej całej trójki pajero wydaje mi się najlepsze ze względu np super selectu oraz dużej dostępności akcesoriów tuningowych. No i wydaje mi się, że Misiek byłby najrozsądniejszym zakupem jeżeli chodzi o auta które mają drążki z przodu
-patrol- z racji tego, że w pajero 2,5 silnik jest ok i da się tym jeździc to tu 2,8 z tego co czytałem jest do niczego i lubi wybuchac. No i patrola dostane na pewno w starszym roczniku. Jeżeli coś tu skasztaniłem o tym patrolu napiszcie jak jest naprawdę:D
-land cruiser no tego to by się chciało ale za tą kasę będzie troche za stary rocznik jak dla mnie....
i w sumie to by było na tyle chyba, że mi jakieś fajne autko polecicie jeszcze....
Myślę także nad discovery tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł jedni mówią, że są najlepsze inni, że totalnie do niczego a sam nie mam o nich żadnej opinii... zatem proszę was o pomoc w tej kwestii za co będę bardzo wdzięczny Pozdro