JAKI SAMOCHÓD KUPIĆ? CZY FORD FOKUS JEST W MIARE DOBRY?

22 Lis 2011, 09:14

WITAM.
Borykam się z kupnem samochodu i otóż mam problem jaki samochód wybrać. Póki co wybieram miedzy ford-focus, citroen-xara picasso, renaut-scenic, peugot-307. Chciałbym kupić w miare rodzinny samochód, dobrze prowadzący się dla kobiety i na pewno 5 drzwiowy, posiadam gotówke w kwocie 12000zl którą mogę na to przeznaczyc. Czy ktoś moze mi doradzić jakiś fajny i dobry samochodzik w tej cenie. Znalazłem fajnego focusa w ogłoszeniu, ale tak naprawde nic nie wiem o fordach. Wklejam link i czekam na opinie... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Z góry dziękuje wszystkim!!!
badkamil
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 06 1980

22 Lis 2011, 15:44

Jedyne na co możesz zwrócić uwagę to blacharka która często rdzewiejwe.Ogółem samochód godny polecenia.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

22 Lis 2011, 16:24

Ford dla kobiety? No chyba, że kobieta potrzebuje dobrego silnika, nie obchodzi ją, że auto po roku rdzewieje, a do skrzyni biegów trzeba mieć dużo cierpliwości (i zapasowych części).
Co do Francuzów.. ja bym brał citroena, jechałem raz C5 (coś jak Ford Mondeo) i jest bardzo przyjemna, możesz mieć nadzieję, że to dotyczy wszystkich modeli.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

22 Lis 2011, 16:31

Jak ci sie podoba to bierz, nie sluchaj opinii ludzi ktorzy odradzaja, kazde auto sie psuje, wiec nie sluchaj tych co mowia ze fordy sie psuja, moi znajomi maja focusy i sie nic nie psuje od lat a tu pelno siedzi ludzi ktorzy zraz pisza ze kupisz i sie rozleci,.,,,,,
labtec123
Początkujący

Auto: brak

22 Lis 2011, 17:06

Kazdy z tych co podales, jak nie bedzie po wiekszym dzwonie czy mial mega nabity przebieg, to bedzie dobry. A jak kupisz kapcia po dzwonie kijowo do tego zrobionego, to wlozysz w autko czasami nawet 50% jego wartosci w rok. Do tej listy co dales, to mozesz tez spokojnie dorzucic Astre II, z wiekszych autek to masz Vectre B, czy Mondeo MKIII, Fiat Bravo, czy wiekszy jego brat Fiat Marea.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

22 Lis 2011, 17:47

@labtec123 Nie mówię od razu, że Ford jest zły, bo też mam Focusa i silnik jest nie do zakatowania, a żeby uszkodzić zawieszenie, trzeba się ładnie namęczyć. Renault i Peugeota (trochę mniej) mógłbym długo wyzywać :D
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Ford Focus II 1.6 100KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowca i narciarz w jednym stali domu
    Zadając pytanie: Co łączy kierowcę i narciarza? Pewnie większość osób odpowiedziałaby, iż łączy ich samochód, którym narciarze najczęściej docierają pod stok narciarski. Jednak obie te grupy mają ze sobą ...
    Kia Ceed 2 - led reflektor przód jak naprawić?
    Koledze zepsuł się reflektor mianowicie nie zapala mu się led w jednej z lamp nie świeci w ogóle a w drugiej miga czasami. Są to wersje europejskie zwykłe soczewki z ledami (nie Xenon) czy jest możliwość naprawienia ...

22 Lis 2011, 18:14

Rdza w wszystkich autach tz nie wystepuje i tragedii nie ma jak troche masz na rantach drzwi mozna to zakonserwowac i po sprawie albo drzwi wymienic po kilku latach, przezyc mozna
labtec123
Początkujący

Auto: brak