Jaki samochód kupić ?

29 Lut 2016, 13:08

Jako, że jest to mój pierwszy post,chciałbym się Państwem serdecznie przywitać :)
Otóż sytuacja jest następująca, mieszkam od 2 lat w Wielkiej Brytanii, chciałbym w końcu kupić swój pierwszy samochód z kierownicą po prawej stronie :)
Jako, że tutaj ubezpieczenia zależą w głównej mierze od pojemności samochodu chciałbym aby ta była jak najmniejsza, ale za to ilość koni itp. były jak największe. Szukam czegoś mniejszego niż zwykły sedan, coś w stylu Astry lub Polo/Golfa, możliwe jak najbogatsze wyposażenie, komputery, navi itp. mile widziane.
Na oku mam Opla Astrę z min. 2010 roku 1.4 turbo 140 KM szukam czegoś tego pokroju lecz z jeszcze lepszym wyposażeniem :)
Pozdrawiam Patryk :)
jumper21
Nowicjusz

Auto: Audi S8
Silnik: 4.2 360KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

29 Lut 2016, 14:21

Tutaj będzie ciężko z propozycjami , jedyne co mi przychodzi na myśl to
Fiat Bravo 1.4 , Alfa Romeo Giulietta 1.4 , Lancia Delta , Ford Focus 1.6 EB
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

29 Lut 2016, 18:16

Ta alfa mnie zastanawia :) Popatrzę dokładnie jak wrócę z pracy, a może się ktoś wypowiedzieć na temat tego Opla Astry ? Miał ktoś ta wersje silnikową? Jak u nich z awaryjnością? I ogólnie jak cały samochód się sprawuje ?
jumper21
Nowicjusz

Auto: Audi S8
Silnik: 4.2 360KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Giulia
    Sedan Alfy Romeo spotkał się z bardzo ciepłym przyjęciem. A z najcieplejszym oczywiście jego sportowa wersja Quadrifoglio z podwójnie doładowanym silnikiem V6 o mocy 510 KM, który opracowano razem z Ferrari. ...
    Pięć zasad kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz?
    Wokół prawidłowego stosowania sprzęgła narosło kilka mitów, które są popularne wśród wielu kierowców. Podpowiadamy oraz wyjaśniamy, kiedy i w jaki sposób używać pedału sprzęgła. Zwalniając, ...