Jaki samochód na pierwszy? Max. 2 tys.

21 Gru 2009, 20:58

skóra napisał(a):Nie wiem czy zauważyliście, ale kolega szuka samochodu, a nie kurnika na 4 kółkach.

Według mnie CC ma o wiele ładniejszy wygląd od poloneza
Zresztą silniki dynamiczniejsze mniej awaryjne no i blacha ocynkowana

A co do ciebie skóra za 2 tyś żadnego pięknego samochodu nie da się kupić bo wszystkie to produkcja lat 90 lub 80
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

21 Gru 2009, 21:01

W mojej rodzinie to autko było 9 lat i jak dla mnie da się jeżdzić.Bardzo miło je wspominam
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

21 Gru 2009, 21:02

Czy ładniejszy to kwestia gustu, ale dla mnie faceci w takich małych autach wyglądają śmiesznie, a Polonez to w końcu limuzyna!

Ale co kto woli.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

21 Gru 2009, 21:15

Kazdy ma swoje upodobania i tego sie nie zmieni,jedni kochaja maluchy a jedni BMW
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Gru 2009, 21:17

No ale autor nie che "wyglądac" w samochodzie ale jak pisze chce się przemieszczac z punktu A do punktu B... więc to żaden argument. :smile:
Wogóle to auta są najpierw do jeżdżenia a ewentualnie pozniej do "wyglądania"...
Ostatnio edytowany przez artur73, 21 Gru 2009, 21:19, edytowano w sumie 1 raz
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

21 Gru 2009, 21:19

To Polonez i tak będzie lepszy, bo jednak trochę bezpieczniejszy :)
skóra
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM
    Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...

21 Gru 2009, 21:19

No z tym jednak się zgodzę. :smile:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

22 Gru 2009, 10:42

skóra napisał(a):To Polonez i tak będzie lepszy, bo jednak trochę bezpieczniejszy :)

Ja ci powiem tyle że zarówno polonez jaki i CC nie będzie bezpieczne

Projektując Poloneza ludzie nie myśleli tak o bezpieczeństwie jak w dzisiejszych czasach
Wtedy prędkość 120 kmh była prędkością zawrotną. W polonezie nie ma takiego czegoś jak jakieś strefy zderzeniowe itp.

Przeciwieństwem jest CC gdyż jest to produkcja włoska i mimo mniejszych gabarytów ja bym wolał mieć wypadek w cc niż w polonezie ponieważ cc ma jakieś prymitywne strefy zderzeniowe ale są i wypadek w pewien sposób zamortyzują

Prosty przykład z życia znajomy maił wypadek w polonezie wyleciał prze przednia szybe bo pas się urwał
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

22 Gru 2009, 10:54

skóra napisał(a):Czy ładniejszy to kwestia gustu, ale dla mnie faceci w takich małych autach wyglądają śmiesznie, a Polonez to w końcu limuzyna!

Ale co kto woli.

Limuzyna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Chyba nie wiesz jak wygląda limuzyna... Jeździłem przez długi okres czasu Seicentem służbowym i nie wydaje mi się żebym wyglądał śmiesznie. Bo nikt się ze mnie nie śmiał nigdy stojąc na pasach bo wiedział że autko jak autko, a Polonez za 2 tys. to trup, na dodatek bez wyglądu i z pewnością wywoła śmiech u innych kierowców :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

22 Gru 2009, 10:57

szybki200 - chętnie bym wyskoczył z Tobą na czołówkę, ja w polonezie, Ty w cc. Ale śmierci życzyć Ci nie będę :cool:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Gru 2009, 11:20

skóra napisał(a): ale dla mnie faceci w takich małych autach wyglądają śmiesznie,

A dlaczego śmiesznie ??
To według ciebie lepiej nie mieć wogóle auta i poruszać się autobusami jak jeździć własnym cc i być niezależnym od nikogo

Ja też zaczynałem od cc i bardzo miło wspominam ten samochód jak na swoje gabaryty w miarę pakowny kierownica chodzi lekko jak ze wspomaganiem z przodu miejsca naprawdę dużo
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

22 Gru 2009, 11:28

szybki200 dobrze mówisz, ale wiesz Polonez = limuzyna = szpan :mrgreen:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

22 Gru 2009, 14:31

Ja mam malucha i naprawde powiem wam wole juz sie nim turlac niz popierniczacz autobusami miejskimi,bo czasami autobusy to żenada,a do malucha przynajmniej wskocze i jestem nie zalezny od nikogo,a co do Poloneza to za 2tys znajdzie sie naprawde cos godnego uwagi i napewno na LPG,a zadbany Polonez to naprawde autko super [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
sam mam sasiada ktory dosc dlugo nawet i 10lat moze bedzie jezdzil od nowosci Poldonem i to bez gazu i wspomagania i nie powiem zeby on zadbany byl
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Gru 2009, 15:19

Kierunkowskaz napisał(a):
skóra napisał(a):Czy ładniejszy to kwestia gustu, ale dla mnie faceci w takich małych autach wyglądają śmiesznie, a Polonez to w końcu limuzyna!

Ale co kto woli.

Limuzyna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Chyba nie wiesz jak wygląda limuzyna... Jeździłem przez długi okres czasu Seicentem służbowym i nie wydaje mi się żebym wyglądał śmiesznie. Bo nikt się ze mnie nie śmiał nigdy stojąc na pasach bo wiedział że autko jak autko, a Polonez za 2 tys. to trup, na dodatek bez wyglądu i z pewnością wywoła śmiech u innych kierowców :)

Ja nie mówię, że ludzie będą się pokładać ze śmiechu, ale facet na pewno lepiej wygląda w większym aucie, niż mniejszym. I mówisz, że Polonez nie ma wyglądu? Moim zdaniem wygląda bardzo fajnie i do 2 tysięcy można znaleźć zadbany egzemplarz z lpg. Według mnie, to zawsze lepsza opcja, niż CC, ale jak komu się podoba.

A co do tych stref zgniotu: jakie strefy zgniotu w CC, jak dojdzie, co do czego to wszystko się wgniecie, Polonez jest bezpieczniejszy, bo jest większy.
skóra
Początkujący

22 Gru 2009, 16:10

Jak wjedziesz w drzewko 80/h to i w jednym i w drugim nie przezyjesz.
Kierunkowskaz
Zaawansowany