REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
majkel87 napisał(a):Peugeot 407, może coś z lżejszych ?
majkel87 napisał(a):Alfa Romeo 159 1,9 jtdm
Citron napisał(a): Kupił go za całkiem śmieszne pieniądze jak na to auto i jego wyposażenie (23 tys. zapłacił a jest wszystko, od navi po czujniki parkowania i fajne audio)
wojtek1611 napisał(a):A może Mazda 6? Za tą kwotę spokojnie znajdziesz pierwszą generacją z końca produkcji (najłatwiej znaleźć 2007 rok)
wojtek1611 napisał(a):Zastanawiam się również, jak poradził by sobie w roli taksówki np.Renault Kangoo, czy Citroen Berlingo - [link do Otomoto wygasł] ... 18070.html (przy tym będziesz mógł odliczyć VAT )
kon146 napisał(a):Mazde z dieslem i A4 2.0 TDI bym odpuścił, najgorszy wybór z możliwych.
noisy napisał(a): Diesel stawiał bym na 1.9 TDI jak coś padnie to tanio w naprawie. Honda ma diesla 2.2 który nie posiada DPFa.
Generalnie jak diesel to uderzaj max do 2.0 bo troche wypije ON.
Jak benzyna+LPG kupuj auto bez instalacji i załóż ja nową w polecanym warsztacie http://lpg-forum.pl/ obejdzie się bez problemów.
Volvo również jest ok zarówno w dieslu 2.4 jak i w benzynie o tej samej pojemnosci.
Ja jednak na taryfe szukał bym czegos do 2.0.
Citron napisał(a):Mój ojciec (całe życie jako taksiarz) jeździ od 1.5 roku meśkiem w211 z 2006 r. z motorem 2.7 cdi (całkiem żwawa jednostka trzeba przyznać i nie pali też tak dużo). Jeszcze na nic nie narzekał. Kupił go za całkiem śmieszne pieniądze jak na to auto i jego wyposażenie (23 tys. zapłacił a jest wszystko, od navi po czujniki parkowania i fajne audio). Do tego auta również podejdzie 2.2 cdi (niecałe 30KM słabszy od 2.7 cdi), który bez najmniejszego problemu będzie sobie radził z tym autem. W tej kwocie też bym się przyjrzał octavii 1.9 tdi lub nawet w stronę skody superb bym poszedł (skoro taxi to musi być wygodne).
wojtek1611 napisał(a):majkel87 napisał(a):
Alfa Romeo 159 1,9 jtdm
Samochód piękny, silnik jeden z mniej awaryjnych, ale z zawieszeniem może być gorzej.
majkel87 napisał(a):Zawiesznie - Coś więcej ? Często się sypie ?
ferax napisał(a): kupiłem Hyundai'a i20