Zapomnij o sprawdzalności przebiegu po przywiezieniu do PL przez handlarza.
Tutaj poniżej masz link i włącz sobie od 18-ej minuty... Zobaczysz mechanizm legalizowania cofniętych liczników .
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Co do konkretnego auta dla ciebie,to jednak myślę,że z zakupem benzyny może być problem. Prozaiczny problem... Wszyscy tego szukają,sito jest niezłe i w większości "zostają okazje'. Tych ostatnich nie warto polecać. Mam znajomego,który przez 9 miesięcy szukał Zafiry II w benzynie. Odpuścił w końcu i kupił w dieslu,bo...nie mógł znaleźć w dobrym stanie w benzynie z powodu 'sita").
Myślę,że w twoim przypadku zakup diesla ma sens. Owszem mogą być koszty ale z drugiej strony robisz 50 tys km rocznie.
Zafira czy Vectra..? Powiem Vectra. Lepiej się prowadzi,ma więcej miejsca,inny punkt ciężkości i moim zdaniem jest lepiej wykonana . Silnik minimum 120KM ,a najlepiej 150KM.
Można w tych autach powybierać. Nie siliłbym się na auto po lifcie 2005/2006 ale sprzed liftu 2005. Zawsze tańsze w zakupie o kilka tysięcy od 2006 poliftowego (mniej tracisz na wartości) i w kwocie 18-19 tys jest możliwy zakup takiej Vectry w stanie "niezłym".