Jaki samochód nowy/używany.

05 Maj 2017, 11:16

Poszukałbym na Twoim miejscu 2-3 letniego auta albo pochodzącego z centrali którejś marek premium albo z programu zakupowego aut używanych.
Białowol
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 08 1978
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW F11 520d '14
Silnik: B47D20
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

05 Maj 2017, 12:09

dzida napisał(a):Jak może być sedan to może Hyundai Elantra? Prosty silnik (też wolnossący ale bez wtrysku bezpośredniego jak w Mazdzie), no i wygląda na droższą niż jest.

To jest w sumie bardzo ciekawa opcja. Osobiście nie mam zaufania do tych nowych wolnossaków Mazdy, a w przypadku Elantry (w mojej opinii jeden z najładniejszych małych sedanów) silnik powinien być wieczny. Ogólnie nowe Hyundaie robią na żywo bardzo dobre wrażenie, przykładają ostatnio dużo wagę do wykończenia wnętrza (takie Santa Fe w środku wygląda naprawdę obłędnie jeśli chodzi o dobór materiałów). No i Elantra będzie z 10 tys. zł tańsza od Civica. Na minus - będzie o wieeele gorzej trzymała wartość, ale jeśli chcemy długo użytkować auto można mieć to gdzieś.

dzida napisał(a):Ja osobiście nie kupiłbym Seata Leona III - siedziałem w tym aucie i czułem, że czego brakuje.

Nie siedziałeś w wersji po lifcie :ok: Przeliftowe faktycznie odstraszały wnętrzem, teraz dużo poprawili - jest nieznacznie gorzej niż w Golfie.

dzida napisał(a):Ciekawą opcja wg mnie jest Astra K

Najtańsze 200KM na rynku (silnik 1.6), najlepsze fotele (AGR) i reflektory (IntelliLux) - był to bardzo mocny konkurent dla mojego obecnego auta.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

05 Sty 2018, 10:30

Mazdy są niczego sobie, ale jednak wolę Toyoty. Z tego co wiem robią teraz wyprzedaż rocznika, więc warto tam zajrzeć. Szkoda tylko, że mnie nie stać teraz na nowy samochód. :/ Marzy mi się model Avensis :)
smilero
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Verso

05 Sty 2018, 20:27

smilero napisał(a): Z tego co wiem robią teraz wyprzedaż rocznika, więc warto tam zajrzeć. Szkoda tylko, że mnie nie stać teraz na nowy samochód. Marzy mi się model Avensis

Tym marketingowcom Toyoty musi się strasznie nudzić, że rejestrują się po forach... ;)

Ja dorzucam od siebie Peugeota 308:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Można też złapać jeszcze nowego przedlifta jeszcze taniej w max. opcji:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Która firma króluje na rynku kabrioletów?
    Co wspólnego mają ze sobą Mercedes 170 S z 1937 roku, 540-konne Audi R8 Spyder czy ekstremalnie luksusowy i niebotycznie drogi Rolls-Royce Down oraz Mercedes-AMG GT? Każdy z tych samochodów został wyposażony ...