dzida napisał(a):Jak może być sedan to może Hyundai Elantra? Prosty silnik (też wolnossący ale bez wtrysku bezpośredniego jak w Mazdzie), no i wygląda na droższą niż jest.
To jest w sumie bardzo ciekawa opcja. Osobiście nie mam zaufania do tych nowych wolnossaków Mazdy, a w przypadku Elantry (w mojej opinii jeden z najładniejszych małych sedanów) silnik powinien być wieczny. Ogólnie nowe Hyundaie robią na żywo bardzo dobre wrażenie, przykładają ostatnio dużo wagę do wykończenia wnętrza (takie Santa Fe w środku wygląda naprawdę obłędnie jeśli chodzi o dobór materiałów). No i Elantra będzie z 10 tys. zł tańsza od Civica. Na minus - będzie o wieeele gorzej trzymała wartość, ale jeśli chcemy długo użytkować auto można mieć to gdzieś.
dzida napisał(a):Ja osobiście nie kupiłbym Seata Leona III - siedziałem w tym aucie i czułem, że czego brakuje.
Nie siedziałeś w wersji po lifcie
Przeliftowe faktycznie odstraszały wnętrzem, teraz dużo poprawili - jest nieznacznie gorzej niż w Golfie.
dzida napisał(a):Ciekawą opcja wg mnie jest Astra K
Najtańsze 200KM na rynku (silnik 1.6), najlepsze fotele (AGR) i reflektory (IntelliLux) - był to bardzo mocny konkurent dla mojego obecnego auta.