Jaki samochód polecacie?

12 Lis 2009, 21:07

Wdowiar napisał(a):
Daro20VT napisał(a):To kup Golfa II on będzie nówka :grin:

Nie ma co się śmiać:http://www.autokrata.pl/artykul/koniec-produkcji-golfa-1-7362

A co do zakupu. Może Uno 1.4? Ewentualnie Uno Fire?

Co do Golfa - odpada
Uno ma nawet ciekawy silniczek 1.4 ale to samo co z punto GT (części) i jakoś wygląd nie przemawia do mnie

stasiowski121 napisał(a):Właśnie też radziłbym Ci się rozejrzeć za czymś co będzie nieco mniejsze a tym samym też lżejsze i jakiś większy silnik do niego, np Uno 1.4 czy wspomniane przez Ciebie Punto Turbo choć ono okropnie dużo pali a od siebie dorzucę jeszcze Clio 1.4 oraz Fiestę 1.6 16V - to jest naprawdę bardzo zrywny i szybki samochód, mała masa, mocny silnik który daję dobre wrażenia z jazdy.

Ciekawe propozycje :)
Z tym ze nie wiem jak z częściami do tych samochodów z pewnością nie w takich cenach jak w CC.
Seba22
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

12 Lis 2009, 22:22

Dorzucę od siebie nexię. Mój kumpel sprzedał 1,5 86 koni w super stanie za 3 tysiące złotych także osiągalny pułap cenowy a samochód w miarę świeży ok. 96 rok i całkiem całkiem jeżdzący.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

12 Lis 2009, 23:13

Części nie brakuje i są tanie bo to powszechnie znane silniki zarówno w renówce jak i w tym fordzie do tego pełno jest zamienników dobrej jakości.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 GTL
    Renault 5 GTL wyróżnia się bocznymi listwami z tworzywa, stanowiącymi przedłużenie zderzaków, stylowymi kołami i światłami cofania. W 1978 roku pojawiły się uchylne tylne szyby, jak w wersji 5 TS. Renault 5 ...