Jaki samochód w granicach 17 18 tys.

18 Gru 2008, 20:36

Witam. Mam zamiar na wiosnę zmienić samochód. Obecnie jestem posiadaczem Passata b4 1,9 TDI, z autka jestem zadowolony jednak latka mijają. Z doświadczenia i sentymentu chciałbym się trzymać koncernu VW jednak Passat b5 raczej nie wchodzi w grę. Przychylam się jednak do VW pod innym logiem, mianowicie mam na myśli Skodę OCTAVIĘ 1,9 tdi albo Seata Toledo z takim samym silnikiem. Kolega mi radzi zakup Toyoty Avensis I z silnikiem 2,0 Diesel albo VW Bora 1,9 tdi lub Golf IV. Doradźcie coś na temat tych wszystkich samochodów, wchodzą w grę tylko diesle. Ja jakoś przychylnie jestem nastawiony do octavii ale zaczekam na wasze komentarze. Za pomoc dzięki
dniopers
Nowicjusz

18 Gru 2008, 21:23

Powiem tak:Silniki sa takie same toczka w toczkę.To czym się różni to wykończeniem(jakością materiałów wykończenia też), wyposażeniem i stylistyką.Wszystkie z nich zapewne będą dobrymi autami.Co do toyoty to ciężko będzie znaleźć w dobrym stanie.Mi się wydaje że toya byłaby najlepszym samochodem pod względem funkcjonalności i komfortu ale stylistyka taka jakby kosmiczna i to mi sięnie podoba :D :D
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

19 Gru 2008, 11:20

Za ta kwote mozna kupic VW Golfa. Malo pali, jest bezawaryjny i nawet ma duzo miejsca w kabinie.
ziomal123
Nowicjusz

19 Gru 2008, 11:43

Toyotę chyba bym odrzucił, z powodu, że będzie sporo starsza... A tak w skodzie i vw silniki są takie same, wiadomo w vw powinny być lepsze materiały wykończeniowe, lepsze plastyki... Decyzja należy do ciebie, ja bym wybrał Bore, ponieważ Jest minimalnie mniejsza od passata, a bagażnik ma 1,5 raza większy od golfa...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

19 Gru 2008, 13:07

kolega ma golfa IV disel 1,9 110KM zakupionego w tym roku w niemieczech. Autko malo pali 5/100km w srodku duzo miejsca swietnie sie prowadzi, bezawaryjne osobiscie posiadam golfa 4 benzyna-gaz i jestem bardzo bardzo zadowolnony z osiagow i eksploaacji, chcociaz jakbym teraz mial wybor disel czy benzyna bezapelacyjnie wybralbym disla !!
czesc jestem grzes
krree
Początkujący

Miejscowość: dąbrowa gónicza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota 222D – sekretna broń Toyoty w WRC
    W 1984 roku Toyota wygrała Rajd Safari Celicą Twincam Turbo. Po zachęcających wynikach fabrycznego zespołu w kilku ostatnich sezonach, Toyota zainwestowała ogromne nakłady czasu, pieniędzy i wysiłku, aby pokazać się z jak ...
    Stylowy kabriolet
    Nazwa kabriolet pochodzi z języka francuskiego i podobnie jak w przypadku coupé, pierwotnie odnosiła się do wozów ciągniętych przez konie. Kabrioletem nazywano jednoosiowy lekki powóz z opuszczanym dachem. ...