Jaki samochód wybrać ?? co ważniejsze rocznik czy wypas???

Ktorego byście wybrali??

Pierwszy smaochód
4
36%
Drugi samochód
2
18%
Czekać na 4x4
5
45%
Razem głosów : 11

09 Wrz 2010, 18:17

Musze kupić sobie samochód , ale tym razem będize to samochód używany .Tyle ,że nie ma za dużo tego modelu co sobie chce kupić więc mam ograniczony wybór na dzień dzisiejszy mam do wyboru dwie opcje( trzecia odpadła bo auto młodsze o rok ale dużo gorzej wyposażone ale przebieg 35 tys. km ) .
1Auto starsze o rok średnio ( a nawet trochę lepiej) wyposażone cena niższa o 15% od ceny drugiej opcji. Bardzo fajny kolor czarny - mnie się bardzo podoba. przebieg 100tys. km. Ma jedną opcje której nie ma druga opcja.
2.auto młodsze o rok od pierwszej opcji. Nieznacznie lepiej wyposażone od pierwszej opcji . Przebieg 65tys. km. kolor który mnie średnio przyciąga bo szary metalik ( nie srebrny).
Zastanawiam się tez bo w sumie chciałem samochód z napędem 4x4 a one wszystkie tylnonapędowe i zastanawiam się czy jest sens czekać czy kupować teraz ten samochód.
Siedzę i zastanawiam się nad tym wyborem już kilka dni i nie mogę podjąć decyzji , może wy mi pomożecie??
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

09 Wrz 2010, 18:31

Może napisz konkretnie, bo ni chusteczki się to kupy nie trzyma.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Wrz 2010, 19:27

Kolor koloru kolorowego. Chłopie nie wiem jak inni ale ja po 11 godzinach spędzonych w pracy nie kumam o Ci chodzi.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

09 Wrz 2010, 20:27

zrozumiałem tylko że masz 3 auta do wyboru i jeden jest czarny drugi szary a nie srebrny :lol:
Witek2010
Początkujący

Miejscowość: jokia

09 Wrz 2010, 20:44

Bierz szary - czarne strasznie się brudzą.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

09 Wrz 2010, 22:11

Ja bym wolał na twoim miejscu dołożyć te 20 tys i kupić młodszego z mniejszym przebiegiem szary też w miare ładnie wyglądą na tym aucie .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998

10 Wrz 2010, 07:57

o cenia auta na zachodzie decyduje przebieg ,stan ,rocznik i to właśnie w tej kolejności ,u nas w kraju cena i chyba tylko to .Jak masz zamiar wydać sporo kasy to szukaj auta z polskiego salonu od 1 właściciela lub zagranicą i tylko tak masz szanse na kupienie dobrego auta .Rocznik nie jest pierwszoplanowy przy kryteriach zakupu dobrego auta
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2014