24 Kwi 2024, 05:39
1.8TDDI posiada pompę rotacyjną oraz bezpośredni wtrysk,mam podobnie w 2.9 TD,ta locha w trasie schodzi do 5 l,nie chciałem common raila,to już zuełnie inne koszty w razie niedomagań ukł.wtryskowego,inne wtryskiwacze,1.8 TDDI jak stwierdził nawet Kixter YT,by cokolwiek móc zrobić złego temu silnikowi,to trzeba wsypać do niego kilogram .Gdybym potrzebował compacta ja brałbym tylko tego Forda i tylko z tym silnikiem,wystarczy tylko spojrzeć na ceny,gdy paliwo było po 5 zł z hakiem,za 100 zł jeżdziłem po Sączu,pojechałem do Gliwic i z powrotem z kolegą po auto,zbladł gdy dowiedział się,że 100 zł wystarczyło,chociaż on akurat Fordy ma wiadomo gdzie,kupił Hondę CIVIC a la ROVER1.4 wtedy,też za 2000 zł,szczerze?! Takiego badziewia to ja bym za złotówkę nie kupił,żarło to olej silnikowy,paliwa 10 l na 100,zawiesie to szkoda gadać,a ruda chrupała to w mig a ten d...l dalej twierdzi,że Ford to nie Honda,ludzie miewają nafajdane we łbach,ten Ford jest nie do przeskoczenia pod żadnym względem,to najlepsze auto jakie miałem,Mercedesy,Audi,BMW to shit przy tym!(auta z tamtych lat),jeżdżc nim na stację paliw podjeżdża się po to by paliwo upuszczać a nie tankować.Ja kupiłem z delikatnie cieknącą pompą do tego,ale przez 3 lata zero problemów z czymkolwiek,jedynie alternator mi siadł,poza tym nic nie dołożyłem.