REKLAMA
Witam !
Mam do wydania na samo auto 3tys max 3,5tys. Czego oczekuję od autka? Cóż w tej półce cenowej powinienem oczekiwać mobilności co najwyżej chyba, ale jednak byłbym szczęśliwy gdyby kilka warunków spełniało.
Biorąc pod uwagę fakt, że autko będę rejestrował na siebie to też silnik nie może być wielki. Generalnie autko musi posiadać instalacje gazową zależy mi na niskim spalaniu, chciałbym żeby było 4/5 drzwiowe i nie może być to VW Golf. Na dobrą sprawę to tyle jeśli chodzi o moje zachcianki.
Za autkiem rozglądam się już jakiś czas i oczywiście wyłoniłem kilka typów:
- Opel Kadett (był to mój pierwszy typ jednak straciłem do niego przekonanie no i silniki spore jak na moje kryteria a samo auto dość duże).
- Ford Fiesta mk3 (Spełnia generalnie wszystkie moje kryteria, małe oszczędne i 4/5 drzwi wersje istnieją, jednak czytałem opinie że blacha jest słaba, nawet porozglądałem się po mieście i muszę przyznać że średnio 3/5 było z korodowane).
- Peugeot 106 ( Nie mam specjalnego zdania na jego temat, wygląda fajnie)
- Peugeot 306 '93-'95 (Autko bardzo mi się podoba, nieco większe silniki bo min 1,4l ale za to już 75km, generalnie fajne w gazie mimo wszystko nie pali dużo jednakże za tą cenę pewnie ciężko będzie znaleźć konkret, do tego znajomi odradzają mi francuskie auta ze względu na koszty ew. napraw (ewentualnych hah dobre;] )).
- Fiat Tipo (Auto ciekawe, za tą cenę widziałem na allegro już autka z bardzo ciekawym wyposażeniem, wizualnie mnie nie zachwyca ale raczej nie powinienem na to zwracać szczególnej uwagi).
Oczywiście jestem otwarty na wszelakie propozycje, prosiłbym również o opinie na temat eksploatacji auta, awaryjność i koszty napraw.
Z góry bardzo dziękuje.
Pozdrawiam,
Przemek