Jaki samochód za 10-12 tys Euro ( Mercedes, Opel, Volvo)

24 Sty 2008, 22:31

Witam jestem nowym uzytkownikiem twego forum i prosze o podpowiedź odnośnie kupna samochodu. Jaki ma być??:
-w miare duzy (ale oczywiście nie s-classe :D)
-oczywiście diesel ok 150 p/s
-no i zeby niebył to fiat albo jakiś francuz :P
-Do powiedzmy 10-12 tys Euro czyli ok 40 tys zł
Myślałem juz o wielu samochodach ale nadal mam dylemat.
Jaki wg was jest najlepszy z tych samochodów?? :
- Mercedes E270 CDI model w211 rocznik ok 2000- 2001
-Opel Vectra 1.9 CDTI 150 p/s rocznik ok 2005- 2004
-Volvo s60 D5 163 p/s (ale części chyba za drogie)

No i tu mam dylemat ale volvo raczej odpada, Mocno zastanawiam sie nad starszym mercem albo 3-letnią Vectrą. Co wy byście woleli?? Co jest lepsze?? Moze jakieś inne propozycje macie?? Jeśli macie jakiegoś z tych samochodów to komentujcie śmiało. Z góry dziekuje za odpowiedzi:D
Pozdrawiam
KrysikTDI
Nowicjusz

25 Sty 2008, 00:11

Ja bym wolał coś młodszego. Dlatego pewnie zdecydowałbym się na Vectrę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Sty 2008, 12:51

Ja wybrałbym Volvo albo Vectrę. S60 Fajna fura, trochę sportowy wygląd, dobre silniki, wysokiej klasy materiały. Jeden minus ma mało miejsca na tylnej kanapie, osoby dorosłe o wysokim wzroście będą miały problem.
Mercedes duże auto, ale już trochę stare, zwłaszcza deska rozdzielcza z innej epoki. Z zewnątrz jeszcze ujdzie.

Moje inne propozycje:
[link do mobile.de wygasł]

Ostatnio edytowany przez Krzysiek_85, 25 Sty 2008, 16:04, edytowano w sumie 1 raz
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

25 Sty 2008, 15:49

KrysikTDI napisał(a):Witam jestem nowym uzytkownikiem twego forum i prosze o podpowiedź odnośnie kupna samochodu. Jaki ma być??:
-w miare duzy (ale oczywiście nie s-classe :D)
-oczywiście diesel ok 150 p/s
-no i zeby niebył to fiat albo jakiś francuz :P
-Do powiedzmy 10-12 tys Euro czyli ok 40 tys zł
Myślałem juz o wielu samochodach ale nadal mam dylemat.
Jaki wg was jest najlepszy z tych samochodów?? :
- Mercedes E270 CDI model w211 rocznik ok 2000- 2001
-Opel Vectra 1.9 CDTI 150 p/s rocznik ok 2005- 2004
-Volvo s60 D5 163 p/s (ale części chyba za drogie)

No i tu mam dylemat ale volvo raczej odpada, Mocno zastanawiam sie nad starszym mercem albo 3-letnią Vectrą. Co wy byście woleli?? Co jest lepsze?? Moze jakieś inne propozycje macie?? Jeśli macie jakiegoś z tych samochodów to komentujcie śmiało. Z góry dziekuje za odpowiedzi:D
Pozdrawiam

Mercedes jakby co to model W210 (produkowany do 2002roku). A ja bym właśnie polecił jak najbardziej Mercedesa a Vectra to samochód który bardzo szybko traci na wartości. Volvo w sumie też dobry samochód jednak najlepszym wyborem będzie Mercedes. Vectre lepiej będzie jak sobie odpuścisz.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

25 Sty 2008, 17:31

No i nareszcie nam sie zdania powymieniały :D Odnośnie mercedesa to rzeczywiście popełniłem tam błąd bo powinno być w210 bo na w211 to jeszcze długo nie bedzie mnie stać :| No i wiem ze mercedes jest bardzo dobrym samochodem ale są drogie no i w rezultacie za 8-letniego merca zapłacimy tyle co za 3-letnią vectre. Mercedesami jezdzi sie bardzo dobrze (najprawdopodobniej dlatego ze mają napęd na tylnie koła) mercedesa polecają mi także kuzyni bo mają merca.O volvo nie bede sie rozpisywał poprostu mi sie podoba i tyle. Jeśli chodzi o Opla to aktualnie mam starą omegę 2.0i z 1988r :p kupiłem go 3 lata temu w niemaczech od znajomego dealera opla dałem 700 euro miała udokumentowany przebieg 140tys km no i zrobiłem nią 100tyś bez zadnej usterki :p tylko wymieniałem olej kiedys cos w zawieszeniu za 80zł i wszystko ok. Od tego momentu zaistniała miłość do opli :D
Dostałem od tego dealera dzisiaj ofertę ,,vectra 1.9cdti kombi full wypas navi itp. kombi 2005r no i przebieg 121tyś zastanawiam sie nad nią.
Mocno jestem zdecydowany na Opla mimo ze nie kazdy go poleca zobacze jak to bedzie dzisiaj poszukam cos w internecie pokaze wam linki i powiecie czy ok :) w poniedziałek planuje wyjazd do niemiec bo myśle ze tam jest najpewniej kupować autko.
KrysikTDI
Nowicjusz