Jaki sedan do 45-50 tyś. zł

04 Lut 2009, 15:47

Witam!

Szukam przede wszystkim bezawaryjnego bezpiecznego i w miarę ekonomicznego sedana do 45 000zł (lub niewiele więcej). Chciałbym aby autko nie miało więcej niż 5 lat i max 100 000km przebiegu.

Myślałem nad Audi A4 B7 albo VW Passacie B6. Co myślicie o wymienionych przeze mnie samochodach? Może polecicie coś innego - auta japońskie, francuskie? Absolutnie nie jestem uprzedzony do żadnej marki więc na pewno spokojnie rozważę każdą propozycję i będę wdzięczny za każdą radę.

Na marginesie - znalazłem takie 2 oferty ale porównując ceny z innymi ogłoszeniami wydają mi się one nad wyraz okazyjne, a wręcz podejrzane. Jakie jest wasze zdanie? Warto zainteresować się tymi samochodami czy może lepiej nie ryzykować?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

04 Lut 2009, 16:47

Jeżeli chodzi o pierwsze auto to cena jest niższa niż pozostałe ponieważ silnik jest w tym modelu bardzo rzadko spotykany, a co do drugiego to on przecież stoi gdzieś w Rosji chyba czy gdzie indziej. Co do innych aut to polecam ci Honde Accord i Volvo S40/S60.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

04 Lut 2009, 19:53

[link do oferty na Allegro wygasł]

Ja bym ci to polecał, silnik świetny, i ogólnie samochód rewelacja.
Polecam.
stasiowski121

04 Lut 2009, 20:33

Witam!

Z tych aut co podałeś lepsza jest A4. Większy prestiż i mniejsza awaryjność.

Jeśli chcesz auta bezawaryjnego to polecam Mazde 6.

Tutaj wielki silnik 3.0 220KM. ( nie wiem czy może być taki duży ponieważ niepodałeś ograniczenia ) Auto widzę sprowadzone z Amerki.

Tutaj 2.0 147KM już Europejskie :D

Honda Accord też może być dobrym rozwiązaniem, ponieważ ma dobre silniki jak na ten rocznik, ale nie wiem jak u niej z awaryjnością.

Toyota Avensis bo podobno Toyoty się nie psują.
Tutaj mega doposarzony model z navigacją, ale nie wiem czy to nie jest przypadkiem jakiś przekręt...

Tutaj już bardziej normalny model...

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

04 Lut 2009, 23:29

Przede wszystkim dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Zastanawiam się teraz pomiędzy volvo audi i toyotą w takiej kolejności jak napisałem. Zauważyłem, że ceny volvo i toyoty są nieco niższe od audi - w cenie którą podałem mógłbym mieć samochód nawet z 2007 roku. Mazda jest całkiem ciekawą propozycją ale wydaje mi się zbyt młodzieżowa i w odróżnieniu od konkurentów ma jedynie 4 gwiazdki w testach NCAP, natomiast jeśli chodzi o hondę z tego co mi wiadomo lubią one wysokie obroty a ja jestem raczej typem kierowcy który rzadko przekracza 2500obr/min.

Co do silnika najbardziej interesowałyby mnie takie o pojemności 1,6-2,0l. Wiadomo - jeśli oferta jest ciekawa ale samochód ma np. silnik 2,5 oczywiście ciągle jestem w stanie się nim zainteresować ale nie potrzeba mi po prostu 250 koni pod maską żeby jeździć do pracy, z powrotem i raz na jakiś czas za miasto na weekend z rodzina czy gdzieś dalej na wczasy raz do roku. Aha i jeszcze jedno - nie biorę pod uwagę samochodu z automatyczną skrzynią biegów.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

05 Lut 2009, 17:41

ja slyszalem ze peugeot 407 albo 607 tez sa bardzo dobre maloawaryjne zamierzam kupic sobie peugota 607 2.2 hdi slyszalem ze dobry samochod
artek1993
Początkujący

05 Lut 2009, 21:05

artek1993 napisał(a):ja slyszalem ze peugeot 407 albo 607 tez sa bardzo dobre maloawaryjne zamierzam kupic sobie peugota 607 2.2 hdi slyszalem ze dobry samochod

Kto Ci to powiedział? :shock: Sprzedawca ??
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

05 Lut 2009, 21:36

serwisanci ale wybór nalezy do kupujacego
artek1993
Początkujący

06 Lut 2009, 11:57

Ludzie, 3/4 z was nigdy nie mialo stycznosci z samochodem marki Peugeot, a wypowiadacie sie na podstawie jakis mitow stworzonych 10 lat temu. Samochody produkowane po 2000roku sa naprawde dobre, a szczegolnie z silnikami HDI. Sam mam 306, jezdze nia 7 miesiecy i jestem bardzo zadowolony. Mam 2.0 HDI co pozwala dobrze przyspieszac oraz wyprzedzac. Nie kazdy chce miec takie same auto ja 80% ludzi w tym kraju... Pozdrawiam i namawiam do kupna Peugeota.

PS

Wiadomo, ze Peugeot to nie Audi...
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

14 Lut 2009, 14:29

W tej cenie A4 B7 odpuściłbym sobie, bo w 99% będzie to auto powypadkowe, sprzedawane jako bezwypadkowe, z "korektą" licznika.
Niestety jest to model bardzo popularny wśród przedstawicieli, kadry itp. w Niemczech i na licznikach mają dużo ponad 200tys, a nawet w ok. 300tys.
Cena ich jest kusząca, dlatego handlarze z Polski je kupują i później po małej korekcie sprzedają takie samochody poniżej 50tys PLN.
W tej cenie kupiłbym Peugeota 407 z roku 2006.
Będzie miał lepsze wyposażenie, zdecydowanie większe auto, lepszy komfort, tańsze ubezpieczenie, tańsze materiały eksploatacyjne, mniej "chodliwy" do kradzieży, lepszy silnik.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Lut 2009, 14:41

Polecał bym ci tego
to
lub to
erykoski5