Cześć wszystkim,
Jestem nowy na forum, mam nadzieję, że odpowiedni dział?
Powoli przymierzam się do zakupu samochodu. Zakup planuję mniej więcej w lipcu, więc już zaczynam się za czymś rozglądać. Jednak mam problem z wyborem. Musi to być koniecznie sedan, najlepiej w benzynie (planuję założyć lpg). Rocznie robię 15-20 tys. km, więc niedużo. Postanowiłem przeznaczyć kwotę 30-35 tys zł. W tej chwili jedyne co mi się podoba, to:
- BMW E60
- Honda Accord VIII (chyba trochę trudniej znaleźć w tej cenie)
- Volvo S80 II
Czego oczekuję od samochodu? Chciałbym żeby samochód miał mniej więcej 200 KM mocy, w wymienionych samochodach raczej nie będzie problemu ze znalezieniem takiego motoru. Wygląd zewnętrzny stawiam ponad wygląd wewnętrzny. Mam 24 lata, jestem jeszcze młody więc nie szukam typowo rodzinnego samochodu dla osób dojrzalszych (jednak musi być to spory sedan), jak każda młoda osoba chcę żeby samochód ładnie się prezentował i budził lekką zazdrość u przysłowiowego "somsiada" (proszę mnie za to nie krytykować, wielu z Was też to bierze pod uwagę
![Razz :P]()
). Przyznam, że najbardziej podoba mi się E60 (nigdy nie byłem fanem BMW, wręcz przeciwnie, jednak gdy przyjrzałem się temu modelowi z bliska i do niego wsiadłem, zauroczył mnie). Jednak nie chcę żeby też miał kosmiczne koszty utrzymania i wiem, że tutaj ten argument może się wykluczać z BMW? Słyszałem różne opinie na ten temat i się w tym wszystkim gubię. Czy znajdę godne uwagi E60 w cenie 35 tys zł? Powiedzmy rocznik 2005-06?
Co z tych wymienionych byłoby najlepsze, lub co innego jeszcze możecie mi polecić?
Proszę o poważne odpowiedzi, teksty w stylu "młodziak napalił się na BMW" itd. proszę sobie darować
![Uśmiechnięty :)]()
bo zadaję te pytania żeby się czegoś dowiedzieć, poczytać Waszych porad. Mam nadzieję, że udzieliłem wszystkich potrzebnych informacji.
Z góry dzięki za odpowiedzi.