Jaki silnik do jazdy wokół komina, na co zwrócić uwagę - Opel Astra H

01 Lis 2022, 17:43

galakty napisał(a):Jak autor ma 10k, to raczej kolejnych 5k na samo auto nie wysupli...

Astrę H można kupić spokojnie za 12 tys. A jak sie ponegocjuje, to za jakieś 11 do 11,5 tys się kupi.
galakty napisał(a):A gdzie jeszcze serwis i naprawy na start.

No nie przesadzajmy - jak się kupuje auto to raczej żeby nim jeździć, a nie od razu naprawiać. Jak będzie coś do naprawy to nie ma raczej musu żeby to naprawiać na już. A jak coś trzeba naprawiać na już, to się takie auto odpuszcza. Co do serwisu, to ile kosztuje wymiana rozrządu i oleju w tym aucie? I czy trzeba to robić od razu po zakupie, czy można poczekać np. miesiac czy dwa? Ten co sprzedaje, to podejrzewam, że jak nie sprzeda w ciągu tych dwóch miesięcy, to raczej nie będzie robił rozrządu ani oleju i będzie jeździł. Nie popadajmy w paranoję. To jest auto powiedzmy 10 letnie, a nie nówka sztuka z salonu...
szybki napisał(a):No ja bym tak nie pisał bo to jest tylko pasek ludzie potem kupują auto i wielkie zaskoczenie jak trochę więcej trzeba zrobić.

Tu chodziło mi o to, że warto w tym aucie skrócić interwał wymiany o połowę. A cała reszta, jak jakieś cewki, przewody, czujniki itd to może sie w każdej chwili zepsuć tak jak w każdym aucie, które ma swoje lata. Tego nie jesteś w stanie sprawdzić podczas zakupu. Wycieki? To akurat widać podczas zakupu. Chyba, że silnik jest wymyty i się błyszczy. Ale takiego auta sie nie kupuje.
Astra H nie jest złym autem. WV zaproponowany też jest dobre. Wybór jakiś jest. Nie ma źle.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Lis 2022, 21:37

Nie pili mnie i wtedy też nie będę napalony i będzie trzeba to 2/3 tysiące dorzucę i poczekam i znajdę coś wartościowego i wartego, bo tak czy siak zainwestować będę musiał na start w olej, filtry, pewnie hamulce jak będą w złym stanie, zapewne i rozrząd. Budżet startowy na auto będę miał też. Odczekam do wiosny, uzbieram i będę szukał i coś może wartościowego się trafi. Na pewno będę szukał benzyny. Tak postanowiłem.
gruber99
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Astra H Caravan
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

02 Paź 2024, 22:01

W sumie odgrzewanie kotleta, ale napiszę. W sierpniu tego roku kupiłem asterkę H, w kombi, 1.6 silnik, 105 koni. 2005 rok. Autko jeździ bezproblemowo. Jestem zadowolony.
gruber99
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Paź 2024, 07:59

gruber99 napisał(a):Autko jeździ bezproblemowo

Spokojnie, zrób z 50k.km. :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

03 Paź 2024, 10:36

Pojeździł 2 miesiące zrobił 2k km i ocena auta pod kątem mechaniki, hyh.
Ja kupiłem miesiąc temu q5 2.0 TDI i w sumie dobre te silniki nic się jeszcze nie popsuło.

Odezwij się za rok :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Paź 2024, 21:03

Napisałem, że teraz jeździ, jak będzie za rok, czy za miesiąc tego nie wiem, ale na razie nie mam złego zdania. Jestem i tak z założenia, że to tylko maszyna, więc zepsuć coś sie prawo ma. :D Pozdrawiam. :)
gruber99
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 – Toyota, która kocha jazdę bokiem
    Przepis na klasyczne sportowe coupé jest od lat niezmienny i bajecznie prosty. Bierzemy dwudrzwiowe nadwozie o opływowym, smukłym kształcie, w jego przedniej części umieszczamy silnik, a siłę napędową kierujemy na ...
    Powrót z wakacji bez pośpiechu
    Nadszedł czas powrotu z urlopów. Jak zadbać o to, żeby bezpiecznie dotrzeć do domu? Przede wszystkim ważny jest brak pośpiechu i dostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze. Najwięcej osób ...