REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
sledz373 napisał(a):Marzy mi się samochód ze sportowym zacięciem
sledz373 napisał(a):Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat Scciroco i Megan, oprócz tego że są dla kobiet
dzida napisał(a):sledz373 napisał(a):Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat Scciroco i Megan, oprócz tego że są dla kobiet
Scirocco ma beznadziejne silniki więc na starcie odpada
Megane ma świetny 2,0T
faktycznie, sportowy tylko z wyglądusledz373 napisał(a):Alfa GT
-Alfa Brerra
Lovato34 napisał(a):Scirocco 2,0 TDI CR 140 KM będzie dobrym wyborem jeśli znajdziesz w swoim budżecie i zanim zakupisz jakieś auto ( z którym zaczniesz mieć poważne problemy po zakupie) polecane przez użytkowników z uczuleniem na markę VW proponuje poza forum posiłkować się też zdrowym rozsądkiem, bo wiele osób kupuje non-stop VW Passaty, Golfy, Audi itd..i jakoś nie należą do garstki osób z tego forum które chyba przez zazdrość, nie chcą tego auta..ale jeśli Ty chcesz kupuj!
Z rodziny znam Golfa z silnikiem 2,0 TDI CR i zero problemów rocznik 2008. To jest dokładnie ta sama jednostka, jak zabraknie mocy to zapodasz chiptuning.
Natomiast porównywanie Scirocco z Polo 1,4 jest co najmniej żałosna a ja tak odbieram opinię że Scirocco to dziadkowóz..no faktycznie każdy dziadek to potrzebuje podczas jazdy do kościoła - sportowa kierownica, sportowe fotele, nawigacja, auta które mkną ponad 200 km/h, nie mówiąc o stylistyce coupe....typowy dziadkowóz..
dzida napisał(a):To powiem z innej beczki
Za cenę najtańszego Scirocco, które jest szmelcem silnikowym kupujesz Lexusa IS 300, który nie wygląda jak babska zabawka, jeździ lepiej, brzmi lepiej, jest 10x trwalszy, bardziej komfortowy, ma ponad 200KM, silnik znany z Supry, tylny napęd, często seryjna szperę i jeszcze Ci zostaje Ci kasy.
I w dodatku więcej ludzi zerknie na Lexusa niż na jakiegoś szmelcwagena.
I teraz popatrz na swój tytuł tematu i powiedz mi co lepsze...
mike1735 napisał(a):GT z silnikiem innym niż V6 nie ma racji bytu, ale tutaj znów kwestia wieku i mentalności. Jeśli nie jesteś serwisowym pedantem i chcesz cisnąć to odpuść