Jaki SUV w automacie do 60tys

07 Paź 2019, 17:32

Witam. Szukam SUV-a w automacie. Silnik pozwalający na w miare spokojne wyprzedzanie. Robię ok 10tys km rocznie. Kilka wycieczek rocznie autostradą 700km. Najlepiej roczniki od 2011.
Moje typy:
VW Tiguan 2.0TDI
Kia Sportage 2.0CRDI 184KM
Volvo XC60 benzyna/diesel?
Macie inne pomysły albo jakieś sugestie? Zależy mi na tym aby auto było w miare bezawaryjne. Budżet 60tys.
vwdragon
Nowicjusz

Auto: Opel Signum
Silnik: 3.0 V6 CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

07 Paź 2019, 21:30

XC60, wszystkie silniki diesla 2.4 są dobre, 185KM chyba najbardziej odpowiedni. Benzyny 3.2 polecam.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

07 Paź 2019, 21:54

Czy w tych rocznikach w XC60 automat jest w miare trwały? Bo opinie w necie o automatach w Volvo są kiepskie :(
vwdragon
Nowicjusz

07 Paź 2019, 22:10

Cudów nie ma ale tragedii też nie ma. Jeśli poprzedni właściciele dbali o skrzynię i robili serwisy okresowe jak trzeba to nie powinno być problemu. Niestety sporo jest na rynku aut sprowadzonych z brakiem jakiejkolwiek historii. Swego czasu rozmawiałem z moim mechanikiem (specjalista od Volvo) o automatach, są ok, te same montowano w innych markach. Generalnie nawet jeśli automat byłby do remontu to praktycznie w tych samych kosztach co wymiana sprzęgła i dwumasy w manualnej skrzyni. Przy rocznikach 2011-2013 i przebiegu 200kkm+ to raczej wcześniej niż później trzeba będzie zrobić gruby serwis.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

14 Paź 2019, 13:21

Witam. Co wybrać? Tiguan 2.0 diesel 2009/10 model z klasycznym automatem (nie DSG) czy CRV 2.0 2010 po lifcie, benzyna też w klasycznym automacie. Za Tiguana trzeba dać 40tys a za CRV koło 50tys. Rocznie robie 10tys w tym kilka tras po 800km, a tak głownie miasto. Diesel tak wiem DPF, ale z tym jakoś mogę żyć. Bardziej mi chodzi o te trasy. Który będzie dynamiczniejszy i nie będę się musiał modlić podczas wyprzedzania. Co myślicie? Jeździł ktoś może tymi samochodami w automacie i ma porównanie? Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mike, 14 Paź 2019, 16:08, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Masz już jeden wątek, możesz spokojnie go kontynuować
vwdragon
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyoty Camry 8 generacji
    Fabryka Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc., (TMMK) rozpoczęła produkcję Toyoty Camry 8. generacji. Nowa Camry zadebiutowała na targach w Detroit w styczniu 2017 roku. Model jest produkowany od 1982 roku, a od 15 lat ...