Jaki tłumik wybrac??

07 Kwi 2014, 08:20

Kupowałem tam 2 miesiące temu elementy do wydechu (złącze elastyczne itp).
Dostawa szybka,towar się zgadzał i był porządnie czyli bezpiecznie popakowany. :)
Jedynie co mnie wkurzało jak klikałem w czasie zakupów,to fakt,że po wybraniu tego co chciałem i przed zatwierdzeniem "do kasy",za każdym razem musiałem poprawić ilość zakupowanych elementów,bo ilość sztuk była z automatu z kapelusza od tej którą chciałem.
Tak więc kupić spokojnie można ale trzeba sprawdzać ile się kupuje sztuk zanim się zapłaci. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

10 Kwi 2014, 16:03

Dzięki serdeczne za odpowiedź, w takim razie zamawiam to co znalazłem :) Fakt strona mogłaby działać lepiej, może im wspomnę o tym w mailu, o czym Ty mówileś, bo mi też dodało kilka produktów na raz. Niemniej jednak ceny mają fajne.
cracked
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2012
Auto: chevrolet

03 Cze 2014, 12:11

Jak najbardziej tak - chcesz kupić ferroza tak? Mam ten sam tłumik, tylko do innego auta. Jak dotąd wszystko ok. W necie masz niższą cenę i te tłumiki są podzielone na części - mechanikowi będzie łatwiej.
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

04 Cze 2014, 20:40

W sklepach masz podobne ceny. Tak samo możesz zamówić przez tlumikisklep.pl czy tlumik-samochodowy.pl. Koszt całości będzie bardzo podobny, tak więc nie ma stresu. Istotne żeby tylko zamawiać z netu, na mieście marże na częściach są dużo wyższe.
A przecież kupujesz dokładnie to samo, tylko płacisz dodatkowo za przesyłkę, a i tak całość wychodzi cię o wiele taniej.
Misio
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Cze 2014, 12:00

Tak czy siak radzę sprawdzać przed zakupem ceny w konkretnych sklepach. Po mieście nawet nie ma co chodzić za tłumikiem, ale podobnie też innymi częściami - w sieci jest taniej. A mówimy cały czas o dokładnie tej samej marce.
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

12 Sie 2014, 00:16

Najlepiej jakiś zamiennik, czytałem kiedyś artykuł, że w przypadku tłumików zamiennik ma praktycznie taką samą trwałość jak oryginał. Warto zajrzeć na webautoservice.pl, tam ja kupiłem tłumik do swojego auta, napradę spoko obsługa
cracked
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2012
Auto: chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Honda NSX hybrid - 2,6 sek., 581 KM
    Legendarny, najszybszy model Hondy w wielkim stylu powrócił po ponad 10 latach przerwy, debiutując w 2015 roku na Salonie Samochodowym w Genewie. Napędza go hybryda, będąca połączeniem turbodoładowanego silnika 3.5 ...

18 Sie 2014, 13:29

Witam,
potrzebuje wymienic tłumik w moim Renault Twingo.
Samochód jest z 1996 roku(1.1 benzyna) więc nie jest najnowszej generacji i jeżeli chodzi o prace silnika pozostawia dużo do życzenia, więc chcę maksymalnie wyciszyć przynajmniej prace tłumika.
Myślałem nad kupnem oryginalnego tłumika do Twingo, lecz tym ruchem nie koniecznie uzyskał bym zamierzony efekt, tylko rozwiązał bym problem z dziurami i spawami, ale zostaje jeszcze maksymalne wyciszenie.
Nie jestem ekspertem skąd kieruje pytanie do was.
Jaki model tłumika proponujecie, żeby maksymalnie wyciszyć pracę tłumika.
Tylko pamiętajcie, że Twingo jest dosyć małe i boje się żeby zamiennik nie był za duży i żeby nie obstukiwał podwozia przy niskich obrotach.
Czekam na wasze propozycje i liczę na szybką podpowiedz:)
Pozdro!
DeFresz
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 07 2011
Auto: Renault Twingo
Silnik: 1.1
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1996

18 Sie 2014, 23:09

Jedź do firmy wymieniającej tłumiki i załóż najzwyklejszy polski tłumik Asmet czy ostrów i nie kombinuj. Obstukiwanie podłogi ,to nie kwestia jakości tłumika tylko niechlujnego montażu.Nawet najlepszy tłumik przy złym montażu będzie pukał . koniecznie lepiej zainwestować w nowe gumki wieszaków za kilka złotych niż w jakiś drogi tłumik.
Co do wyciszenia silnika,to nie kwestia tłumika. Pewnie głośno chodzi ,bo ma wypaloną uszczelkę pod kolektorem lub złącze elastyczne pod spodem. To tez załatwią w przy wymianie tłumika.
Nie kupuj sam tego tłumika i nie bierz się do wymiany,bo tylko wydasz kasę,a auto dalej będzie chodzić głośno i popierdywać...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

24 Sie 2015, 14:35

Mam 30-letnie doświadczenie w tym temacie. Nigdy nikomu nie polecę polskich lub chińskich tłumików. Różnica w cenie między tym badziewiem a solidnymi tłumikami BOSAL lub WALKER jest niewielka więc nie widzę tematu. Tylko raz w życiu zamontowano w moim aucie polski tłumik końcowy i mimo solidnego mocowania i użycia past uszczelniających buczał od początku. Tydzień później był już na śmietniku. Na przykładzie wielu aut długo mógłbym pisać o tempie rozwoju rdzy, o ilości warstw blachy użytej do produkcji, o systemach wygłuszeń ..... Mówię wam, nie ma tematu! Tylko Bosal i Walker.
Marylek
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1985
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Megane Classic

09 Wrz 2015, 09:43

Zgadzam się z kolegą w całej rozciągłości. Bosal to bardzo dobra firma, swoją renomę wyrobiła właśnie na częściach kategorii układu wydechowego. Można by powiedzieć, że to takie ATE wśród producentów części hamulcowych, flagowe przedsiębiorstwo.
iparts
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Skoda Octavia
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna