Jaki to gaz?? Jak odpalic na gazie??

06 Sty 2008, 12:27

Witam mam problem z moja Omega A. Jakis skur... podziurawil mi bak. Mosze ja odpalic na gazie. Tylko nie wiem jaka tam jest instalacja. Na poszczegolnych elementach pisze tak:

przelacznik landi tipo c971

i

lambda gaz control pl 601
polgas pl 601
Nie wiem co pisze na parowniku.
Chodzi mi o przelacznik on jest 3 pozycyjny na ktorej pozycji pali sie tylko na gazie?? Jak go odkrecilem to zauwazylem ze z jednego boku sa jeszcze dwa male przelaczniki. Po co one??

Oczekuje pewnych odpowiedzi. Auto jak nie bedzie chcialo zabrac na rozrusznik to pociagne. Wiec wolalbym go nie meczyc w zlej pozycji przelacznika.

Moze cos innego trzeba zrobic zeby palilo na gazie??
grubass
Nowicjusz

07 Sty 2008, 20:58

pozycje zależa od radosnej twórczości gazowników
u mnie w 2 autach jest innaczej
ale środek to zawsze benzyna , jedna skrajna automat chyba tak jak masz , druga skrajna to gaz
74
Początkujący

07 Sty 2008, 21:24

A jakim problemem jest wypróbować?Pozycja uruchamiania silnika na gazie jest tylko jedna.Reszta(jedna lub dwie pozycje) to zawsze uruchamianie na benzynie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Sty 2008, 20:16

problem jest taki , że mając pusty zbiornik paliwa (dziurawy)odpalamy na gazie i wydajemy wyrok na pomkę paliwa
ratuje laweta albo sznurek
74
Początkujący

09 Lut 2008, 17:13

74 wyjmujesz przekaznik pompy paliwa i już jest problem z głowy.pompa paliwa nie zadziała wtedy
chicken19
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Motrio Cup mistrzowskim pucharem
    Pomimo trudnej sytuacji związanej z pandemią COVID-19, firma Renault Polska postanowiła kontynuować puchar Dacii Duster, podtrzymując swoje motorsportowe tradycje. Trzy lata doświadczeń pokazały, że projekt markowego pucharu ...