Jaki to model Toyoty?

22 Lut 2009, 01:43

Witam, bardzo potrzebuję dowiedzieć się jaki model Toyoty jest w poniższym klipie:

http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... d=51663888

Wielokrotnie widać całość samochodu, czy pewne znamienne detale, ale jednak nie potrafię dojść jaki to konkretnie model. Mam kilka koncepcji, ale niestety za mało wiem, żeby być w 100% pewien. Byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc.
YORU
Nowicjusz

22 Lut 2009, 03:53

najprawdopodobniej jest to Toyota Supra trzeciej generacji w wersji targa (zdejmowane panele dachu)....
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

22 Lut 2009, 13:52

Jak dla mnie to raczej nie supra szczególnie trzeciej generacji bo taka supra ma dosyć długą maskę i nieco inną sylwetkę. Mi to wygląda na pierwszą generację toyoty mr2 1984-1990, szczególnie jak na początku teledysku widać z boku sylwetkę, w suprze linia dachu przechodzi łagodniej w tylną część nadwozia.
pirlo333
Początkujący

22 Lut 2009, 14:56

Toyota Supra pasowałaby, ale ten tył jest właśnie inny. Toyotę MR2 też brałem pod uwagę, ale ona jak i Supra mają z przodu logo Toyoty, a na teledysku widać na początku zamiast loga - napis Toyota. Taki napis ma Toyota Celica, ale ona tutaj kompletnie mi nie pasuje.
YORU
Nowicjusz

22 Lut 2009, 15:05

No właśnie tył całkowicie nie pasuje do supry tak samo sylwetka z boku, bo supra była samochodem jakby nieco niższym i dłuższym, natomiast celica całkowicie odpada więc drogą eliminacji i jako takiego podobieństwa pozostaje tylko mr2.
pirlo333
Początkujący

23 Lut 2009, 00:02

jest jeszcze pytanie czy mr2 była w wersji targa?????
ale faktycznie możliwe że to nie supra...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

23 Lut 2009, 08:50

pirlo333
Początkujący

23 Lut 2009, 11:14

dzięki temu zdjęciu jestem pewien że to mr2....
a napis zamiast znaczka nie ma raczej znaczenia.
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika