REKLAMA
Witam
Już kiedyś pisałem podobny temat na tej stronie ale moje plany spaliły na panewce. Teraz jednak pojawiła się realna szansa kupna samochodu. Do wydania mam jakieś 12-13 tys. W tej kwocie chciałbym się zmieścić z OC (mam już 20% zniżki) i ewentualnym pakietem startowym.
Preferuję motory benzynowe (boję się diesla a na moje roczne przebiegi jest on nieopłacalny) Nie ukrywam że lubię depnąć ale nie jestem piratem drogowym i potrafię odpowiednio dysponować mocą (choć w moim Mondeo Mk1 tej mocy nie ma zbyt dużo ). Spalanie nie gra większej roli ale pasuje żeby tak średnio nie przekraczało 11-12l (gazu nie planuję zakładać)
Bardzo podobają mi się Seaty- Leon I i Toledo II (miałem okazję się przejechać). Chciałbym coś znaleźć z silnikiem 1.8 125 KM lub ewentualnie 1.6 100 KM. Ciekawą alternatywą wydaje się być Astra II (nie wiem jak tam z wersjami silnikowymi.
Czy w tym przedziale cenowym znajde cos wartego obejrzenia? A moze ktoś zaproponuje coś innego wartego uwagi? Nie pogardziłbym konkretnymi ofertami z małopolski (Brzesko, Tarnów, Nowy Sącz, Limanowa, Kraków)