Jaki wybrać samochód do 19tys zł???

16 Maj 2010, 20:07

Witam, tak jak w temacie szukam samochodu do 19tys zl. W ciagu roku robie ok 20tys km. Moze to byc diesel albo b+g choc raczej sklanialbym sie ku dieslowi. Rozgladalem sie za BMW e46 320d ale slyszalem ze sa to raczej awawyjne silniki. To samo slyszalem o 2,5 TDS. A chcialbym zeby auto mialo tylny naped. Fajnie jest czasem polatac bokiem. Wiem ze taka2 tonowym autem nie polata sie bokiem jak jakims konkretym driftowozem ale mysle ze wiecie o co mi chodzi :wink: Nie zalezy mi na niewiadomo jakiej mocy mysle ze tak ze 120-140km by wystarczylo ale jak bedzie wiecej to sie nie obraze :cool: Przedniego napedu oczywiscie nie skreslam ale jak da rade wyrwac cos w tej cenie z RWD to bylo by fajnie. Co do typu nadwozia to raczej sedan albo kombi. hatchbacki mnie raczej nie interesuja z jednego powodu-> maly bagaznik. A to +ewentualnie butla gazowa/kolo zapasowe sprawia ze pojemnosc bagaznika jeszcze maleje.
Co mozecie polecic mi w tej cenie?? pozdrawiam
leju_thc
Nowicjusz

Miejscowość: ERW

16 Maj 2010, 23:07

BMW E46 z silnikiem 2.0d można kupić fajne, ale nie za te pieniądze. Wersje 150 KM, są na Common Rail'u i są lepsze. Tylko, że ciebie na taki samochód z tym silnikiem nie stać.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Maj 2010, 20:25

Dobra to co w takiej cenie moglibyscie mi polecic?? rozgladalem sie za A4.... sam juz nie wiem co wybrac...
leju_thc
Nowicjusz

18 Maj 2010, 20:28

Honda Accord, Volvo S40/60 Ford Mondeo, A4 i owszem ale liczysz się z aluminiowym zawieszeniem mam nadzieję, za te pieniądze może A6 okazałoby się dla Ciebie fajniejsze? Może Leon albo Toledo?
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

03 Cze 2010, 17:00

A ten diesel w bmw mam na mysli 320d 136km jest az tak bardzo awaryjny??
Volvo mi sie nie podoba.
leju_thc
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hamujesz awaryjnie? Rób to na maksa!
    Instalowane w samochodach systemy typu ABS, ESC czy ASR podnoszą bezpieczeństwo jazdy pod warunkiem, że kierowca wie, jak działają i jak z nich korzystać. Szczególnie dotyczy to przeciwblokującego układu hamulcowego ...