Jaki wybrać samochód do 50 tysięcy?

06 Sty 2019, 19:38

Szukam samochodu do 50 tysięcy. Aktualnie jeżdżę Peugeotem 508 SW 2.0HDI 163 km w automacie ale jest dla mnie jednak za duży, większość czasu wożę powietrze niż cokolwiek na tylnym fotelu a co dopiero bagażniku :)

Nowy samochód chciałbym w skrzyni automatycznej ale jeżeli trafi się jakiś konkretny ładny egzemplarz to pójdę w manualna. Silnik wolałbym benzynowy ale sytuacja jak i w przypadku skrzyni biegów. Gabarytowo coś od rozmiarów focusa/golfa i w górę ale nie kombi. Może być crossover, lubię takie samochody. Rocznik od 2012 w górę. Marka im bardziej premium tym lepiej :) a i żeby tez auto wyglądało bardziej zadziornie niż toyota auris, samochód dla mnie i drugiej połówki, która jest dosyć wybredna :)
mrmikee
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 2012
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDI 163 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Sty 2019, 19:42

Sprawdź V40
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Sty 2019, 23:56

Jak dla mnie chyba ok, tylko pytanie które silniki i których unikać? Jak skrzynie automatyczne tam dają radę? Ewentualnie manual bo tego widzę że jest więcej. Jeszcze dochodzi pytanie na ile poważnie brać przebiegi z lat 2012-2014 w okolicach 80-90 kkm.

A może ktoś coś jeszcze dorzuci od siebie w tym temacie poza Volvo?
mrmikee
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 2012
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDI 163 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
    Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...