Witam
Chce kupić samochód toyote corolle lub forda focusa w obu przypadkach (wersja hatchback). Samochód będzie miał co najmniej 8 lat (na taki mnie stać ) na który się zdecydować jaką wybrać jednostkę napędową. Samochód będzie mi służył głównie do jazdy miejskiej i nie sądze żebym miał przejechać więcej niż 5 tyś rocznie. Co wybrać bo jak kupie to pewnie długo nie sprzedam.
Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich zalogowanych
Ja by, wybrał corolle. Malo awaryjne pojazdy, a skoro chcesz kupić "starego" to ford bardzo prawdopodobne ze bedzie sie psul...toyoty praktycznie sie nie psuja..zreszta taka maja opinie..pozdrawiam
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Ja też jestem zdania że toyotka będzie dobrym wyborem....FORD będzie się psuł...i nie będzie z niego pociechy,a toyoty jak toyoty nie mają zwyczaju zawodzić swoich właścicieli, za to ludzie nje tak cenią Silniczek jaki bym polecił do Toyotki to oczywiście 1,6 i wszystko, na miasto powinno wystarczyć.....
Nowa SKODA Octavia Combi, przestronne i funkcjonalne wnętrze Podczas Międzynarodowych Targów Motoryzacyjnych w Genewie, odbywających się w dniach 5-17 marca 2013 roku, SKODA zaprezentuje model Octavia Combi trzeciej generacji. SKODA kontynuuje swoją ofensywę modelową. Kilka ...
Samsung Safety Truck na drogach - monitory z tyłu na naczepie Samsung Electronics zaprezentował pierwszy prototyp Samsung Safety Truck – pojazdu ciężarowego wyposażonego w technologię służącą zapobieganiu wypadkom drogowym przy wyprzedzaniu. Samsung stara się poprawiać jakość ...
MarcinM napisał(a):Bardzo wszystkim dziękuje za udzielone odpowiedzi a jeśli chodzi o silnik to kupić 1.4 w benzynie czy 1.6 w dieslu ?
Diesel napewno bedzie droższy od benzyniaka. Za to poźniej w eksploatacji droższy bedzie benzyniak (drogie paliwo). Zalezy jeszcze, który silnik ile pali oczywiscie. Zreszta nawet jak beda palic tyle samo to diesel lepszy, bo tanszy. Wg mnie lepiej uzbierac wiecej kasy i kupić diesla, niz dac mniej a potem cierpieć z powodu paliwa. Pozdrawiam
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.