Jaki zapas w sprayu najlepszy?

25 Paź 2019, 17:48

Cześć, możecie polecić jakiś zapas w sprayu, z którym względnie nie ma problemów podczas naprawy w wulkanizacji? Z góry dzięki
janex76
Obserwowany

25 Paź 2019, 19:06

Nazywa się on koło zapasowe. Inne sobie daruj.
aGradory

25 Paź 2019, 20:54

Gradory napisał(a):Nazywa się on koło zapasowe. Inne sobie daruj.

Ale pomogłeś :lol:
Ja też raczej Ci nie pomogę, ale szukaj przede wszystkim pewnego i niezawodnego preparatu, a nie takiego który gumolepowi sprawi najmniej problemów :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

25 Paź 2019, 21:00

yeti65 napisał(a):Ale pomogłeś

Mnie też tak kiedyś pomogli, gdy pytałem, co wybrać do nowego auta. A pytałem nie o jakiś sprej, tylko o fabryczny zestaw naprawczy. I kupiłem samochód z kołem zapasowym.
aGradory

27 Paź 2019, 16:06

janex76 napisał(a):możecie polecić jakiś zapas w sprayu, z którym względnie nie ma problemów podczas naprawy w wulkanizacji?
Wszystkie dają radę na tyle żeby dojechać gdzieś do warsztatu wulkanizacyjnego i nie utknąć na drodze :)
Jedna ważna rzecz wielkość zapasu w sprayu musi być dopasowana do wielkości / rozmiaru opony. Dlatego kupując taki zapas koniecznie trzeba sprawdzić czy rozmiar naszej opony zawiera się w tych dla których przewidział do producent sprayu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

27 Paź 2019, 21:29

Cichy77 napisał(a):Wszystkie dają radę na tyle żeby dojechać gdzieś do warsztatu wulkanizacyjnego i nie utknąć na drodze

Gorzej, jak będzie większa dziura, albo dziura z boku opony.
aGradory

27 Paź 2019, 21:53

Wiadomo, że taki spray nie jest wstanie naprawić wszystkich uszkodzeń ale w większości przypadków na pewno sprawdzi się.
Rozerwanej opony na pewno nim nie naprawisz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!