Jakie aut do 8 tysiecy?

21 Maj 2017, 10:04

Witam, jakie autko polecacie mi kupić jako moje pierwsze na własność? :) Aktualnie jeżdżę autem taty albo mamy. Auto do gazu albo najlepiej zagazowane już. :) Myślałem nad tą trójką:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do oferty na Allegro wygasł]

Oczywiście proszę o swoje propozycje i dlaczego.

Oraz mam pytanie dotyczące car audio, jakie mają rozmiary głośniki w tych autach w słupkach i w drzwiach z przodu i jakie najlepsze by były do nich? do 250 złotych oraz jaki wzmacniacz i subwoofer skrzyniowy :)

= Budżet - do 8 tysięcy
= Rejon - Wielkopolska
= Użytkowanie - zazwyczaj miasto ale trasa również
= Własne potrzeby - Kolor najlepiej czarny , szyby mogę sobie sam przyciemnić, przynajmniej z 100 km ale może być sporo więcej, żeby części były nie za drogie, benzyna + gaz, chodź gaz mogę sam założyć i rocznik powyżej 2000. Senad/Coupe też wchodzi w gre :)
Ostatnio edytowany przez gibas3451, 21 Maj 2017, 11:59, edytowano w sumie 1 raz
gibas3451
Nowicjusz

Auto: Nie mam

21 Maj 2017, 10:37

Silnik w Omedze to jeden z najgorszych silników Opla. Miał spore problemy z pierścieniami, przez co bardzo dużo silników bierze potężne ilości oleju.

Patrząc na Astrę nietrudno znaleźć oznaki bliskich spotkań z innymi ciałami obcymi :). Prawy przedni błotnik kompletnie nie leży, prawe drzwi mają potężną szczelinę przy tylnej części. Lewa strona nie lepsza. Silnik przynajmniej dobry, bo w wielu Coupe jest trefny 2,2.

Honda najmniej atrakcyjna, silnik słaby, ale chyba najlepszy wybór z powyższej trójki.
Autotesto
Początkujący

Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie posiadam

21 Maj 2017, 10:59

Może polecisz coś innego? :) Ale ogólnie Astrę polecasz czy nie bardzo? :) Te linki dałem tylko i wyłącznie do przykładu :)
gibas3451
Nowicjusz

Auto: Nie mam

21 Maj 2017, 11:35

Oraz mam pytanie dotyczące car audio, jakie mają rozmiary głośniki w tych autach w słupkach i w drzwiach z przodu i jakie najlepsze by były do nich? do 250 złotych oraz jaki wzmacniacz i subwoofer skrzyniowy :)

Polecam Kalajabrę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

21 Maj 2017, 11:44

Proponuję abyś napisał wg tego wzoru https://www.forumsamochodowe.pl/wazne-zanim-napiszesz-nowy-temat-przeczytaj-ten-wazne-vt72479.htm czego oczekujesz, bo nie będziemy zgadywać o co Ci chodzi.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Maj 2017, 18:05

Accorda bym obejrzał bo ładnie wygląda.

Masz kilka linków:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - rzadko polecany model ale po rejestracji widać że długo w jednych rękach.
[link do oferty na Olx wygasł] - zostanie kasa na montaż lpg.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - bardzo dobry silniczek,bogate wyposażenie,sporo porobione i długie OC.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Legalizacja gaśnicy potrzebna czy nie?
    Wprowadzono mi pewien mętlik w głowie. Niedawno zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli drogowej. Policjant kazał mi pokazać gaśnice. Oczywiście na gaśnice nie mam legalizacji bo się skończyła, a zapomniałem zrobić. Policjant ...
    Volvo S60 Cross Country
    Volvo swoją ofertę wzbogaci o kolejny samochód typu crossover. Oprócz licznych zmian stylizacyjnych, S60 Cross Country będzie miał powiększony prześwit podwozia o ponad 6 cm w stosunku do zwykłego modelu S60. ...