Jakie auta można przerobić na kategorię B1?

07 Wrz 2012, 20:20

Witam!
Mam do was prośbe bo chciałbym sie dowiedzieć jakie auta można przerobic na kategorie B1?
Typu Corsa
I mam jeszcze jedno pytanie bo niektorzy mówią ze można jezdzic normalnym samochodem bo policja na to przymyka oko czy to prawda ?
Dziękuje za odpowiedzi i prosiłbym o jakieś linki do fajnych ogłoszen :D
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Wrz 2012, 21:50

Mam do was prośbe bo chciałbym sie dowiedzieć jakie auta można przerobic na kategorie B1?

Z tego co się orientuję (a jeśli się mylę, to mnie poprawcie), to maluch, smart "dajhatsu" i inne tego typu wynalazki podejdą pod B1... przynajmniej do 2013, potem zostaje tylko quad

I mam jeszcze jedno pytanie bo niektorzy mówią ze można jezdzic normalnym samochodem bo policja na to przymyka oko czy to prawda ?

Bzdura. Nikt nie przymyka oko na dziecko w normalnym samochodzie, a szczególnie nie robi tego policjant. Gdyby było tak jak mówisz, to po co weszła kiedyś ustawa o B1?
Rodney
Początkujący

07 Wrz 2012, 22:35

Krótko i na temat daruj sobie B1 bo od 2013r wchodzą nowe przepisy i będzie można jeżdzić tylko quadami.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Wrz 2012, 11:09

tak jak kolega wyzej napisa, poczekaj i zrob normalne a teraz najlepiej kup rower albo hulajnoge.
Nethan
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2009
Auto: s4
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

08 Wrz 2012, 13:59

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] A takie nadawało by sie na B1 zeby przerobic?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Wrz 2012, 14:14

Taa ciekawe jak ją odchudzisz do wymaganych 550kg i nawet sie nie opłaca tego robić bo pojeżdzisz nim z 5miesięcy i będziesz sie musiał przesiąśc na quada..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poczekaj z odpięciem pasa bezpieczeństwa
    W zeszłym roku 8% wszystkich wypadków drogowych zakończyło się wywróceniem się pojazdu. Zostało w nich rannych aż 2037 osób, a 146 poniosło śmierć(1). Co zrobić po wywróceniu się auta? Jeśli jesteśmy ...